Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Udruga hrvatskih pacijenata 13. put zaredom proglasila najbolje zdravstvene djelatnike

Pacijenti odabrali najbolju liječnicu i medicinskog tehničara

Najbolja liječnica i medicinski tehničar
Foto: Boris Ščitar/Večernjilist/PIXSELL
Jelena Ranza voditeljica je hitne medicinske pomoći u Solinu, a Perica Vucelić tehničar u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije

Voditeljicu hitne medicinske pomoći u Solinu Jelenu Ranzu i Pericu Vucelića, medicinskog tehničara u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, Udruga hrvatskih pacijenata proglasila je najboljim liječnikom i medicinskom sestrom, odnosno tehničarom.

Udruga, čiji je predsjednik Marijo Drlje, jedanput godišnje dodjeljuje zahvalnice najliječniku i najsestri/tehničaru što je način zahvale i priznanja zdravstvenim djelatnicima koji se brinu o pacijentima. 

Karlovac iz ministarstva demografije 57.000 kuna Karlovcu još jedan program za mlade

– Hitna medicinska služba znatno je napredovala od vremena kada sam počela raditi 1991. u hitnoj u Trogiru. Tada smo imali samo dvije jakne tako da je jedan od troje članova tima uvijek morao nositi svoju civilnu jaknu. Danas u svakom vozilu i ambulanti imamo defibrilator, oprema je standardizirana, imamo medicinska vozila i uniforme te edukaciju, kao i specijalizaciju iz hitne medicine – rekla je ovogodišnja najliječnica, prenosi Hina, dok je najbolji medicinski tehničar nagradu nazvao golemom satisfakcijom i poticajem za budući rad.

Doktorica Ranza dodala je i kako je ponosna i osobito počašćena ovim priznanjem koje pokazuje da je zamijećen njezin 30-godišnji trud u hitnoj koju je opisala kao tešku i odgovornu službu. Inače, ova je liječnica preko ljeta, kako je rekla, dio tima helikopterske hitne službe te želi pokazati ženama da su otvorena vrata helikopterske hitne službe. Ove nagrade Udruga hrvatskih pacijenata dodjeljuje posljednjih 13 godina, a ovogodišnjoj dodjeli uime Ministarstva zdravstva prisustvovao je prim. dr. Željko Plazonić, državni tajnik u tom ministarstvu. 

vatrogasna vježba Europskim sredstvima do opremljenije, učinkovitije i bolje civilne zaštite Županija ulaže dva milijuna kuna u spašavanje iz vode