Izbornik
Naslovnica Vijesti
očekuju sastanak s premijerom

Petorica župana potpisala sporazum o suradnji: Ne dobivamo dovoljno novca i pažnje

Petrica župana potpisala sporazum o suradnji
Foto: Varaždinska županija
Podržavamo to da država investira u Slavoniju, ali želimo da stane i iza naših projekata - poručio je župan Bajs

Petorica župana - Radimir Čačić, Matija Posavec, Darko Koren, Damir Bajs i Željko Kolar, u Varaždinu su potpisali sporazum o međusobnoj suradnji. Podsjetivši na to da je Vlada predvidjela oko dvije milijarde eura za program razvoja Slavonije, poručili su da očekuju isto i za više od 660.000 stanovnika sjeverne i središnje Hrvatske.

Međimurski župan Matija Posavec u Cannesu Priznanje Posavec i Vitalij Kličko u Cannesu dogovarali suradnju

- Smatramo da ne dobivamo dovoljno ni sredstava ni pažnje. Trećina hrvatskih građana govori kajkavski, a dvije trećine proračuna puni se upravo s područja na kojem se govori kaj - rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Međimurski župan Posavec govorio je o projektu brze pruge od Čakovca preko Varaždina do Zagreba, te o mjerama za tekstilnu, obućarsku i drvnoprerađivačku industriju, dok je Kolar upozorio je na niske plaće u odnosu na ostale dijelove Hrvatske i razvijenost infrastrukture.

- Podržavamo to da država investira u Slavoniju, ali želimo da stane i iza naših projekata - poručio je župan Bajs. Župani očekuju poziv na sastanak od premijera Plenkovića s konkretnim prijedlozima Vlade.

Početak izgradnje istočne bjelovarske obilaznice Bjelovar Počela izgradnja istočne obilaznice vrijedna 60 milijuna kuna studenti Investicija od 9 milijuna kuna u Čakovcu Studentski dom otvara se 24. travnja, imat će restoran, kafić, društvene prostorije...