Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Investicija od 9 milijuna kuna u Čakovcu

Studentski dom otvara se 24. travnja, imat će restoran, kafić, društvene prostorije...

studenti
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Novi dom imat će 1051 četvorni metar površine i mjesta za 39 studenata

Studentski dom u Čakovcu otvara se 24. travnja, obznanjeno je na završnoj konferenciji projekta “Uključivo studiranje” vrijednog oko devet milijuna kuna. Novi studentski dom imat će 1051 četvorni metar površine i mjesta za 39 studenata.

Nedelišće Hoće li u sastavu županije biti četiri grada? U ovoj općini još računaju isplati li im se dobiti status grada

– Dom ima ukupno 27 soba, a osigurali smo i šest kreveta sa svom popratnom infrastrukturom uz prilagodbu za osobe s invaliditetom. Izgradili smo dizalo, u sklopu doma je restoran, studentski kafić, društvene i sportske prostorije, te knjižnica uz druge popratne sadržaje poput zajedničke sportsko-rekreacijske prostorije, društvene prostorije, čitaonica i skriptarnice, uz portirnicu sa svom potrebnom opremom – rekao je Željko Knok, koordinator projekta.

Međimursko veleučilište ima više od 1000 studenata koji su se dosad mučili s pronalaskom smještaja. Dio investicije financirala je Međimurska županija koja podupire projekt od samog početka, a MEV je dodatno iz svojih izvora osigurao sredstva za opremanje, ističe dekanica dr. sc. Nevenka Breslauer. Radovi su završeni, a stigla je i oprema. Otvaranje će biti upriličeno na Dan MEV-a 24. travnja.

– Svrha je pružiti studentima niže troškove studiranja, učiniti studiranje atraktivnijim i dostupnijim svima, uz stvaranje Međimurja kao prave studentske regije – ističe župan Matija Posavec.

Lepi dečki Raspisan novi javni poziv Turističkim projektima 300.000 kn Nagrada Zrinski Javni poziv Traže se kandidati za nagrade Zrinski