Izbornik
Naslovnica Vijesti
'Pune ruke posla' na Kleku

Pijan odbio pomoć HGSS-ovaca pa ga morali u nosilima spustiti do policije

Tradicionalni novogodišnji uspon na Klek
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Muškarac je skrenuo s planinarske staze, a kada su mu HGSS-ovci prišli, bio je pod vidnim utjecajem alkohola i odbijao je svaku suradnju

Stotine planinara iz Ogulina, Karlovca, Rijeke, Zagreba i drugih mjesta sudjelovalo je u nedjelju na tradicionalnom novogodišnjem planinarskom usponu na Klek. HGSS stanica Ogulin osiguravala je okupljanje.

Dan je, kako su izvijestili iz HGSS-a protekao mirno sve do samog završetka i povratka posljednjih posjetitelja kada su članovi HGSS-a u kratkom trenutku imali 'pune ruke posla'.

- Najprije su pri početku spuštanja s Kleka naišli na muškarca koji je skrenuo s planinarske staze. Kada mu se prišlo bio je pod vidnim utjecajem alkohola i odbijao je svaku suradnju, pa smo bili primorani uz prethodnu konzultaciju s djelatnicima policije istog "upakirati" u nosila, akiju i spustiti do Bjelskog gdje su ga čekali djelatnici P.P Ogulin i HMP - priopćili su iz HGSS-a.

Paralelno su od jednog planinara dobili dojavu o ozlijeđenom planinaru koji je prilikom spuštanja s Kleka po zaleđenoj stazi pao i zadobio lakše ozljede glave. Kako kažu, on je odmah po dojavi saniran i otpraćen do Bjelskog.

Obje akcije i samo dežurstvo završili su povratkom svih spašavatelja u bazu, a osim dežurnih spasitelja na ovom osiguranju početkom akcije mobilizirani su i ostali članovi Stanice i sudjelovalo je ukupno 16 članova.