Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Ministarstvo poljoprivrede

Potpisani ugovori za gradnju 11 vrtića u ruralnim područjima

Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Do sada je u sklopu te mjere iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno 936 projekata s potporom vrijednom više od dvije milijarde kuna

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je ugovore za gradnju ili rekonstrukciju 11 dječjih vrtića vrijedne 45 milijuna kuna, a dosad je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za to osigurano 288 milijuna kuna, priopćilo je ministarstvo. Ukupno 836 milijuna iz natječaja Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjeno je isključivo izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića, a dosad je tim programom s 288 milijuna kuna sufinancirana izgradnja 57 vrtića.

Umag Umag Potpore za djecu s teškoćama u razvoju

Ugovore je s predstavnicima osnivača dječjih vrtića i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

- Drago mi je da smo, niti mjesec dana od potpisivanja ugovora za 113 vrtića, potpisali novih 11 ugovora, pa je ukupni odobreni iznos potpore do sada premašio 945 milijuna kuna - rekao je Tolušić i dodao da do obrade preostalih prijava na natječaj očekuje potpisivanje ugovora za financiranje gradnje ili rekonstrukcije oko 200 dječjih vrtića.

Gradonačelnik Dario Hrebak na predstavljanju programa obnove UZ POMOĆ FONDOVA EU Energetska obnova pet škola i jednog vrtića

Financijska potpora za gradnju iznosi od 80 do 100 posto investicije, odnosno između 15.000 i jedan milijun eura po projektu. Ovim je ugovorima osigurana izgradnja i rekonstrukcija vrtića u ruralnim područjima u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Zadarskoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Zagrebačkoj županiji.

Do sada je u sklopu te mjere iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno 936 projekata s potporom vrijednom više od dvije milijarde kuna. Novcem su izgrađeni sustavi za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, nerazvrstane ceste, dječji vrtići, vatrogasni domovi, tržnice, parkovi i sportski tereni.

Vrtić u Čađavici Stiže novac iz EU Gradit će se vrtići u Čađavici i G. Bazju