Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Projekt udruge gluhih

Razvili inovativan alat za povećanje zapošljivosti

Udruga gluhih i nagluhih Nove Gradiške
Foto: Udruga gluhih
U udruzi kažu kako se neformalno obrazovanje pokazalo moćnim alatom u pružanju prilike mladima za poboljšanje konkurentnosti

Članovi Udruge gluhih i nagluhih iz Nove Gradiške u Estoniji su sudjelovali na transnacionalnom sastanku u sklopu projekta "Poduzetni i iznenađujući kroz osam ključnih kompetencija". Riječ je o projektu odobrenom od strane Europske komisije, kojeg Novogradiščani već godinu i pol dana provode u suradnji s partnerima iz Latvije, Estonije i Španjolske.

U udruzi kažu kako se neformalno obrazovanje pokazalo moćnim alatom u pružanju prilike mladima za poboljšanje konkurentnosti. Stoga su odlučili razviti, dizajnirati i izraditi devet edukativnih igara usmjerenih k razvoju svake od osam ključnih kompetencija kao što su komunikacija, matematika, digitalna kompetencija, smisao za inicijativu i poduzetništvo i druge, te ih spojiti u inovativan i jedinstven alat za neformalno učenje "8KEYCOM".

- Korištenje ovog alata pridonosi povećanju zapošljivosti mladih, istovremeno jačajući osjećaj pripadnosti europskoj zajednici - kaže Manuela Strinavić iz Udruge gluhih i nagluhih.