Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Jubilej tamburaša iz Davora

Satir proslavio tri desetljeća rada promocijom novog albuma

Na albumu "Pjevaj Šokadijo" objavljeno je 19 pjesama, među kojima su i dueti sa Slavkom Šarićem i Stjepanom Jeršekom Štefom

Trg Matije Antuna Relkovića u Davoru bio je dobro popunjen, jer je tamošnji tamburaški sastav Satir slavio 30 godina rada. Tom je  prigodom predstavljan i novi album davorskih tamburaša "Pjevaj Šokadijo", nastao u suradnji s diskografskom kućom Croatia Records.

Šest vrsnih tamburaša Satira, jednog od najboljih sastava u nas, na novom albumu donosi 19 pjesama autora Stjepana Ciprića, od kojih se neke izvedene na festivalima u Požegi i Županji. Uz to, na ovom nosaču zvuka imali su zapaženu suradnju s poznatim tamburaškim imenima, Stankom Šarićem i Stjepanom Jeršekom Štefom. Upravo je na proslavi premijerno izveden i video-spot za skladbu sa Šarićem, što je oduševljeno pozdravilo nekoliko stotina ljubitelja tambure, mještana i gostiju.

Bila je to izuzetna glazbena večer koju su Satiri dobro osmislili, a uz njih su nastupili gosti: muška pjevačka skupina davorskog KUD Matija Antun Relković, te renomirani Stjepan Jeršek Štef, operni pjevač osječkog HNK, rođeni Gradiščanin Matej Predojević Petrić  i zagrebački pjevač posavskih korijena Ivica Martić.