Izbornik
Naslovnica Vijesti
Akcija u Sisku

Red i pred drugom blagajnom za plaćanje računa bez provizije

Blagajna na tržnici u Capragu u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Novootvorena blagajna na tržnici u Capragu, na kojoj se bez naknade mogu plaćati računi svih gradskih tvrtki i ustanova, radi ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14, srijedom od 8 do 18 te subotom od 8 do 13 sati

– Puno mi znači ova mogućnost, a još bi bilo bolje da čovjek može ovdje sve račune platiti da ne ide okolo. Puno je pet kuna naknade po računu pa je ovo dobrodošlo – rekla je umirovljenica Fatima Prijić plaćajući račune na novootvorenoj gradskoj blagajni na sisačkoj tržnici Caprag. Interes je velik. Na ovoj blagajni bez naknade će se moći plaćati računi svih gradskih tvrtki i ustanova, tj. za vodu, odvoz smeća, komunalnu naknadu, školsku prehranu, smještaj u vrtiću i druge. Prije šest mjeseci otvorena je prva gradska blagajna na tržnici Kontroba i pokazala se pravim potezom.

– Na tržnici Kontroba je putem 111 tisuća uplatnica uplaćeno 9,6 milijuna kuna čime su građani direktno uštedjeli oko 440 tisuća kuna. I stanovnici Capraga željeli su svoju gradsku blagajnu pa smo im izašli u susret – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček otvarajući blagajnu.

A radi se i na tome da se na ovom mjestu ubuduće mogu platiti svi računi.

– U pregovorima smo s OTP bankom i očekujem da ćemo uskoro omogućiti građanima da, uz najnižu moguću naknadu, mogu i sve ostale račune plaćati na gradskoj blagajni – kazala je gradonačelnica. Građani račune na gradskoj blagajni na tržnici u Capragu mogu plaćati ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14, srijedom od 8 do 18 te subotom od 8 do 13 sati.