Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Dosta im je čekanja

Roditeljima prekipjelo, 16. siječnja dovode djecu u novu školu

Škola Podcrkavlje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Početak nastave u drugom polugodištu ponovno je upitan jer škola zbog određenih nedostataka nije prošla tehnički pregled

Iako je kompletna oprema i namještaj za učionice stigla u novu zgradu područne osnovne škole Blaža Tadijanovića u Podcrkavlju, početak nastave u drugom polugodištu ponovno je upitan jer škola zbog određenih nedostataka nije prošla tehnički pregled.

Dokumentacija za novi trebala bi se predati ovih dana, no bez obzira na to roditelji najavljuju kako će 16. siječnja ujutro dovesti djecu pred novu školu na prvi dan nastave, u skladu s obećanjem dobivenim u rujnu na sastanku s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada. Čekanje im je prekipjelo i ne žele više ići u staru školu.

- Žalosno je što se nitko od predstavnika nadležnih institucija nije sjetio obavijestiti nas o novonastaloj situaciji, jer mi smo najviše zainteresirani da se ova agonija završi i da naša djeca napokon krenu u novu školu. Najavljujem kako ćemo prvi dan drugog polugodišta dovesti djecu pred novu školu i čekati da nas puste – rekao je predstavnik vijeća roditelja Željko Medić.  Izgradnja škole počela je 2011., a nakon niza problema s izvođačem dovršena je ove godine. No, problemi su se nastavili, pa djeca, umjesto u novu, i dalje idu u staru i derutnu školu iz 1964. godine.