Izbornik
Naslovnica Vijesti
Deset godina od pokretanja projekta

U novi bazen u Vukovaru prvi su skočili đaci i srebrni olimpijac Damir Martin

Otvoren bazen u Vukovaru
1/4
Foto: Branimir Bradarić
Plivalište Vukovar bit će 14. ožujka i domaćin vaterpolo utakmici Svjetskoga kupa između Hrvatske i Francuske

Poslije deset godina od kako je pokrenut projekt, od kojih se zadnjih pet godina odnosi na građevinske radove, u Vukovaru je otvoreno zatvoreno plivalište.

Bazen je službeno otvorila ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, a ostat će zapisano kako su prvi skok u olimpijski bazen imali proslavljeni hrvatski veslač Damir Martin i učenici vukovarskih osnovnih škola. Prema riječima predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Ljiljane Blažević, koja je od početka vodila ovaj projekt, radi se o trenutno najmodernijem plivalištu u Hrvatskoj, ali i regiji koje udovoljava najvišim svjetskim standardima.

-Možemo svi zajedno biti ponosni na ovaj objekt. Trebalo nam je samo pet godina da riješimo imovinsko pravne probleme. Velika većina građana i udruga bila je za ovakav projekt. Rezultat cijelog toga posla, za koji smo izdvojili 62 milijuna kuna (bez PDV-a), je ovaj velebni objekt – istaknula je Blažević.

Škola plivanja za djecu

Podsjetila je kako je novo plivalište građeno od temelja i na istom mjestu gdje je 1960. izgrađeno prvo vukovarsko plivalište kojega je tada otvorio Veljko Rogošić. Najavila je i kako će Fond i dalje nastaviti pomagati rad plivališta za što će godišnje izdvajati 3 milijuna kuna. Ostatak novca neophodnog za rad plivališta osigurat će se kroz njegove aktivnosti.

-Plivalište se sastoji od bazena olimpijskih dimenzija. Na njemu je instalirana i moderna oprema koju koriste plivači. Postavljen je i moderni LCD semafor površine 12 kvadrata kao i 720 sjedalica. U sklopu plivališta su i fitness dvorana, kafić, restoran, dvije saune, svlačionice... U vanjskom dijelu su dva mala bazena s toboganom – rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

Najavio je i da će od 1. travnja biti postavljena i platforma koja će omogućavati djeci učenje plivanja, ali i prikladne cijene za sve kategorije građana.

-Na ovaj način ispunili smo jedno veliko obećanje i ispunili isto tako i san svih Vukovaraca da ponovno imaju bazen. Vjerujem kako će bazen biti prepun plivača. Tome u prilog govori i činjenica da već imamo brojne upite za treninge i posjete – rekao je Penava ističući kako Vukovarci i građani ovoga dijela Hrvatske sada dobivaju jednu dodatnu kvalitetu života. Plivalište Vukovar bit će 14. ožujka i domaćin vaterpolo utakmici Svjetskoga kupa između Hrvatske i Francuske. Ulaznica na bazen je 10 kuna sat vremena, a dnevna karta 20 kuna. Za djecu, studente, osobe s invaliditetom i umirovljenike karta je do 13 sati 10, a od 13 sati 15 kuna.