Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
OŠ Donja Dubrava

Učenici izvlače kuglice kako bi mogli na palačinke s ravnateljicom

Palačinke s ravnateljicom
1/2
Foto: OŠ Donja Dubrava
Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu prije prvog sata u školskom holu organizira se izvlačenje kuglica s imenima učenika matične i područne škole.

Biti pozvan na razgovor u ravnateljev ured, u većini slučajeva ne miriše na dobro. U Osnovnoj školi Donja Dubrava miriše na – palačinke.

HUMANITARNA AKCIJA Djeca sakupljala plastične čepove kako bi platili skupe lijekove

Kao jednu od novosti u eksperimentalnoj "Školi za život", uveli su i razgovor o promjenama u školi iz prve ruke, nazvan "Palačinke s ravnateljicom".

- Na ideju za realizaciju ove aktivnosti došla je ravnateljica škole Mirjana Ribić, koja je ovo iskustvo prenijela iz jedne stručne posjete Škotskoj, odnosno iz jedne škole u Edinburghu - kažu u toj međimurskoj školi.

Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu prije prvog sata u školskom holu organizira se izvlačenje kuglica s imenima učenika matične i područne škole.

Grad Karlovac do sada uložio više od 100 milijuna kuna u obnovu i gradnju gradskih vrtića Dječji vrtić Dubovac energetski se obnavlja, djeca će biti smještena u druge, nove vrtiće

- Učenik koji je izvučen ima priliku cijeli sat razgovarati s ravnateljicom o promjenama koje se događaju u školi, iznositi svoje ideje, pohvaliti se svojim uspjesima ili reći što ga muči. Izvučeni učenik na razgovor može povesti i jednog prijatelja iz razreda ili škole, a kako bi razgovor bio ugodniji, teta kuharica pripremi ukusne palačinke - pojašnjavaju.

Koga pozvati kao pratnju, izvučenim dobitnicima nije lako jer na palačinke žele svi iz razreda. Prilika za razgovor i slasne palačinke pružila se i učenici Niki Kuzmić iz 6.a razreda koja je predstavila svoje ideje i prijedloge kako poboljšati vrijeme koje učenici provode u školi. Prijedlozi su raznovrsni, od zaključavanja zahoda do promjena na školskom jelovniku.

Češka osnovna škola Ulaganja u Daruvaru od 3,7 milijuna kuna Zbog sve većeg broja učenika dograđuje se Češka osnovna škola

- Evo, konkretnom, djeca su predložila da se kao izvannastavna aktivnost uvede šah. To smo i uveli. Ima raznih prijedloga, ali neki nisu izvedivi zbog malog broja zainteresiranih. Što se tiče jelovnika, predložili su da se na meni stave makaroni s makom. Nama se to čine male stvari, ali njima puno znače jer osjećaju da mogu nešto promijeniti, da ih se nešto pita i uvažava njihovo mišljenje - kaže nam ravnateljica Ribić.