Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Župan: Svi najavljeni projekti se realiziraju

Foto: Osječko-baranjska županija
Na Skupštini se najviše govorilo o gradnji Gospodarskog centra i RDC-a

Predzadnja, 37. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije u aktualnom sazivu održana je u četvrtak, a najveću pozornost dobile su informacije o gradnji Gospodarskog centra i Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Osijeku. Župan Ivan Anušić pojasnio je kako je za gradnju RDC-a potpisao ugovor s izvođačem radova, dok će se za Gospodarski centar u idućih desetak dana završiti postupak odabira najpovoljnijeg izvođača, a potom potpisati ugovor o izvođenju radova koji bi trebali završiti za godinu dana.

ZAVRŠETAK SE OČEKUJE NA JESEN Radovi na mjesnom domu u Velimirovcu vrijedni 9 milijuna kuna

– Svi projekti koji su najavljeni na početku mog mandata bit će realizirani – naglasio je župan Anušić.

Među važnim projektima Osječko-baranjske županije svakako su i sustavi navodnjavanja. Dva sustava su već sagrađena, u tijeku je gradnja još triju, a za ostale od ukupno 16 planiranih završava izrada projektne dokumentacije ili se pripremaju javni pozivi za izvođače radova. Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling ističe da je u tijeku gradnja sustava navodnjavanja Puškaš, Mala šuma – Veliki vrt i Poljoprivredni institut Osijek, a raspisan je javni natječaj za gradnju SN-a Budimci – Krndija.

– Za tri sustava su u cijelosti osigurana sredstva iz Programa ruralnog razvoja, dok SN Puškaš zajedno financiraju Hrvatske vode i Županija. Pripremljene su građevinske dozvole za gradnju još dvaju sustava i čim se zatvori financijska konstrukcija, radovi mogu početi. Naravno, projektiraju se i drugi novi sustavi navodnjavanja u kojima se prilagođavamo potrebama poljoprivrednika koji su uvidjeli da bez navodnjavanja nema ni stabilne proizvodnje – kazala je.