Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uskoro i Dom za starije u Novskoj

1. rođendan Dnevnog centra za starije osobe u Novskoj

Dom u Novskoj
1/2
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Uz prigodni bogat program i pjesmu Dnevni centar za starije osobe u Novskoj, koji djeluje u sklopu Doma za starije osobe Sisak, proslavio je svoj prvi rođendan.

– Umirovljenici su ponos naše zajednice te im želimo osigurati standard kakav i zaslužuju u svojim zlatnim godinama. Sisačko-moslavačka županija proširuje smještajne kapacitete za umirovljenike pa smo tako u Sisku, osim što smo obnovili postojeći Dom za starije osobe, kupili i jednu zgradu za oko 70 novih korisnika. U Sisku, Glini i Petrinji gradimo umirovljenička naselja po najvišim standardima, a u kutinskom Domu uskoro očekujemo useljenje prvih umirovljenika – rekao je tom prilikom dožupan Mihael Jurić.

Posebno je istaknuo da će dogradnjom Dnevnog centra za starije osobe Novska prvi put dobiti i Dom za starije osobe Novska u kojem će biti osiguran smještaj za oko 45 korisnika te izvaninstitucionalne usluge, poput posudionice ortopedskih pomagala, psihosocijalne podrške i savjetovanja. Čestitkama se pridružila i ravnateljica Doma za starije osobe Sisak Ružica Čakširan istaknuvši kako je Dnevni centar za starije osobe u Novskoj u godinu dana rada prepoznat od građana koji se posebno vesele i izgradnji prvog Doma za starije osobe. Ugovor za dogradnju i opremanje Centra za starije osobe Novska uručili su početkom ovog mjeseca predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić Gradu Novskoj, a Sisačko-moslavačka županija bit će partner na ovom projektu.

U SKLOPU obilježavanja Dana branitelja kod spomen-obilježja u Novom Farkašiću izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće Obilježen je Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije Bitka za Novi Farkašić simbol je obrane i stvaranja Sisačko-moslavačke županije U povodu Svjetskog dana oživljavanja na glavni gradski trg u Novskoj postavljen je javni defibrilator, prvi u Sisačko-moslavačkoj županiji Preživljavanje se znatno povećava brzom intervencijom i ranom defibrilacijom Na novljanskom središnjem trgu dostupan AVD uređaj za defibrilaciju NASTUPILI SU folkloraši, pjevačke skupine, tamburaši, glumci, književnici i likovni umjetnici amateri Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ U Sisku održana manifestacija 3. županijski pleter