Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obnova oštećenja od potresa

16,3 milijuna eura za sanaciju šteta na županijskim cestama

Kada uzmemo u obzir od 2021. do kraja 2023. godine, asfaltirat ćemo ukupno 252 kilometra ceste
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Proteklog tjedna župan je obišao i završene radove sanacije lokalne ceste u naselju Donja Velešnja za što je odvojeno 232 tisuće eura koji su financirani iz Fonda solidarnosti EU.

U Petrinji je završena rekonstrukcija Ulice Otona Kučere u dužini 1700 metara ukupne vrijednosti 1,6 milijuna eura financirana iz Fonda solidarnosti EU te iz proračuna Sisačko-moslavačke županije putem Županijske uprave za ceste.

– U Ulici Otona Kučere rekonstruirali smo cestu širine 6,5 metara, dva kolnička traka te obostrane pješačke staze koje su odvojene zelenim pojasom, rekao je tijekom prošlotjednog obilaska prometnice župan Celjak koji je u Petrinji obišao i završene radove na sanaciji lokalne ceste u dužini 800 metara u naselju Taborište ukupne vrijednosti oko 95.000 eura te završetak radova na sanaciji dijela županijske ceste od naselja Hrastovica prema Hrvatskom Čuntiću čija je vrijednost radova 1,1 milijun eura.

Proteklog tjedna župan je obišao i završene radove sanacije lokalne ceste u naselju Donja Velešnja za što je odvojeno 232 tisuće eura koji su financirani iz Fonda solidarnosti EU.

Župan je istaknuo kako je Županijska uprava za ceste iz Fonda solidarnosti EU povukla 16,3 milijuna eura za saniranje šteta na cestovnoj infrastrukturi nakon potresa.

– Kada uzmemo u obzir 2021., 2022. te do kraja 2023. godine, asfaltirat ćemo, putem Županijske uprave za ceste, ukupno 252 kilometra ceste što je jako puno. Riječ je o radovima koji se financiraju iz Fonda solidarnosti EU, cestama koje su financiraju u omjeru 50%-50% s gradovima i općinama te dokumentaciji koju je izradio ŽUC za ceste koje su prijavile naše jedinice lokalne samouprave – istaknuo je župan.

škola u Mečenčanima Sisačko-moslavačka županija Obnovljena škola u Mečenčanima: učionice sada imaju i pametne ploče Ambulanta u Jabukovcu ima više od 400 pacijenata, a obnova ove ambulante puno će značiti tamošnjem stanovništvu Poboljšanje zdravstvenog standarda na Banovini Otvorena obnovljena ambulanta u Jabukovcu Obavljena je većina radova u školama u Goričanu, Palinovcu i Sivici te rekonstrukcija prostora u OŠ Gornji Mihaljevec Radovi u međimurskim školama - podiže kvaliteta obrazovanja Saniraju se i obnavljaju škole oštećene u potresu