Izbornik
Naslovnica Županije
Radovi u međimurskim školama - podiže kvaliteta obrazovanja

Saniraju se i obnavljaju škole oštećene u potresu

Obavljena je većina radova u školama u Goričanu, Palinovcu i Sivici te rekonstrukcija prostora u OŠ Gornji Mihaljevec
Foto: Međimurska županija

Obavljena je većina radova na konstrukcijskoj sanaciji u školama u Goričanu, Palinovcu i Sivici te rekonstrukcije i obnove prostora u OŠ Gornji Mihaljevec i područnom odjelu u Gornjem Hrašćanu, izvijestila je Međimurska županija. Tijekom ljeta obavljaju se i konstrukcijske sanacije školskih zgrada u Goričanu, Palinovcu i Sivici, koja su pretrpjele oštećenja u potresu.

U zgradi škole u Goričanu saniraju se oštećenja na spoju stropa i zidova u blagovaonici kao i dijagonalne pukotine na stropovima u učionicama, hodniku te na vanjskom jugoistočnom zidu objekta.

– Konstrukcijska sanacija u područnom školskom odjelu u Palinovcu podrazumijeva skidanje postojećih slojeva poda te uklanjanje šute koja se nalazi između grednika. Ovim projektom predviđena je nova nosiva konstrukcija međukata – navodi se.

I Područna škola u Sivici školsku godinu koja je pred vratima dočekat će u novom ruhu. Okončani su sanacijski radovi te zgrada sada ima sigurnu stropnu konstrukciju, podignuti su novi zidovi kuhinje te postavljeni podovi u učionicama i kuhinji uz prateće elektroinstalaterske i soboslikarske radove. Uljepšano je i pročelje školske zgrade te je u tijeku uređenje bočnih vanjskih dijelova objekta. U ulagačkom ciklusu Međimurske županije građevinski zahvati vrijedni više od 65.000 eura provode se u područnom školskom odjelu u Gornjem Hrašćanu. Riječ je o rekonstrukciji unutrašnjosti objekta kojom će se dobiti tri nove učionice, proširiti kuhinja te sanitarni čvorovi što je odgovor osnivača, Međimurske županije, na povećanje broja učenika u ovom područnom školskom odjelu. U školi u Gornjem Mihaljevcu do početka nove školske godine završit će se radovi na rekonstrukciji i obnovi sanitarnih čvorova.

– Projektna dokumentacija spremna je za nove natječaje kako bi što se mogao prijaviti što je moguće veći broj škola u cilju skorog prelaska na jednosmjensku nastavu u cijelom Međimurju – ističu u županiji. 

Naši sustavi navodnjavanja, na kojima iz godine u godinu imamo sve više korisnika, za koje smo u stopostotnom iznosu dobili europska sredstva, već pridonose većim prinosima naših poljoprivrednika Sigurnost i uvjeti za bavljenje poljoprivredom Oko 3000 hektara se navodnjava. To ostaje budućim naraštajima Na zemljištu ukupne površine 169.671 četvornih metara uskoro će se izgraditi suvremeni pogon površine 48.000 četvornih metara, koji će Jabilovim korisnicima isporučivati sveobuhvatna proizvodna rješenja Otvorit će se oko 1500 novih radnih mjesta Dolaskom Jabila počinje jedan novi investicijski ciklus Hvala svim poginulim hrvatskim braniteljima. Cijena kojom su oni platili našu slobodu neprocjenjiva je, rekao je Branko Sabo Polaganje vijenaca uz 28. obljetnicu Oluje Prisjećajući se veličanstvene vojne pobjede, prisjećamo se i svih palih hrvatskih sinova