Izbornik
Naslovnica Županije
Polaganje vijenaca uz 28. obljetnicu Oluje

Prisjećajući se veličanstvene vojne pobjede, prisjećamo se i svih palih hrvatskih sinova

Hvala svim poginulim hrvatskim braniteljima. Cijena kojom su oni platili našu slobodu neprocjenjiva je, rekao je Branko Sabo
1/4
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Obilježavanjem Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Hrvatska se prisjetila povijesnog 5. kolovoza 1995. godine kada su u sklopu Vojno-redarstvene operacije Oluja hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba.

Prisjećajući se veličanstvene vojne pobjede, s posebnim pijetetom u Slavonskom Brodu prisjetili su se i svih hrvatskih sinova koji su svoje živote položili na oltar domovine. Tim povodom, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće te im je minutom šutnje odana počast.

Čitanjem imena svih branitelja uklesanih na spomeniku, okupljeni su se prisjetili ratnih dana i svih onih koji su svojim djelima pridonijeli hrvatskoj slobodi i neovisnosti.

Vijence su položili roditelji, udovice i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskoga rata, HVIDRA, izaslanstva Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskoga Broda i Policijske uprave brodsko-posavske te predstavnici političkih stranaka.

Na komemorativnoj svečanosti pročitana su imena sva 403 branitelja poginula u Domovinskom ratu s područja bivše općine Slavonski Brod uklesana u spomenik podignut u njihovu čast.

- Hvala svim poginulim hrvatskim braniteljima čija smo imena čuli i koji danas, nažalost, nisu s nama. Cijena kojom su oni platili našu slobodu, neovisnost i slobodu naše domovine neprocjenjiva je. Na tome im trebamo biti vječno zahvalni i dostojno obilježavati ovaj dan - rekao je Branko Sabo, privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

Sukladno zamolbama Grada Ploča i Općine Konavle, žurnim postupkom sazvana je 15. sjednica Županijske skupštine Ustupljena prava građenja za potrebe vrtića u Općini Konavle i Gradu Ploče Zbog povećanog broja zahtjeva šire se dva vrtića – smještaj će imati sva djeca Marijan Ralica na svom imanju ima ukupno 13 grla, u što ubraja i ždrebad. Pohvalio je gradske potpore koje jačaju volju i podižu entuzijazam da ustraju u svom radu Jedini poticaj za pasminu gidran Vrednijeg konja morate kvalitetnije hraniti pa u godini pojede svoju cijenu Godišnjak ogranka Matice Hrvaske Nova edicija Predstavljen 40. broj Godišnjaka ogranka Matice Hrvaske