Izbornik
Naslovnica Županije
Ustupljena prava građenja za potrebe vrtića u Općini Konavle i Gradu Ploče

Zbog povećanog broja zahtjeva šire se dva vrtića – smještaj će imati sva djeca

Sukladno zamolbama Grada Ploča i Općine Konavle, žurnim postupkom sazvana je 15. sjednica Županijske skupštine
Foto: DNŽ

Sukladno zamolbama Grada Ploča i Općine Konavle, žurnim postupkom sazvana je 15. sjednica Županijske skupštine na čijem su dnevnom redu bile samo dvije točke, i to prijedlozi odluka o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Cavtat i Osnovnoj školi Ivo Dugandžić Mišić za ustupanje prava građenja.

Naime, u županijski Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport stigao je zahtjev Osnovnoj školi Cavtat za ustupanje prava građenja. Riječ je o molbi Općine Konavle za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića Konavle u Cavtatu, s obzirom na to da se izgradnja vrtića predviđa dijelom i na mjestu postojeće zgrade Osnovne škole Cavtat.

Budući da broj djece i zahtjeva za upis u jaslice, odnosno dječji vrtić na području Konavala iz godine u godinu raste, potrebno je i proširenje postojećih kapaciteta, a što nije moguće bez izgradnje novog objekta. Na taj način stvorili bi se uvjeti za skrb većeg broja djece, odnosno u potpunosti bi se zadovoljile potrebe roditelja za smještaj djece svih odgojno-obrazovnih skupina, obrazloženo je u molbi.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova. Općina Konavle, kao prihvatljivi prijavitelj, iskazala je interes te zamolila za suradnju kako bi na vrijeme pripremili prijavu za sufinanciranje projekta izgradnje i opremanja dječjeg vrtića i jaslica Cavtat koji bi se nalazili na navedenoj lokaciji.

Jednako tako, zaprimljen je i zahtjev Osnovne škole Ivo Dugandžić Mišić, a sukladno zamolbi Grada Ploča.

Naime, Grad Ploče planira proširenje kapaciteta Područnog vrtića Komin, a koji se nalazi u dijelu prizemlja te škole pa je planirano njegovo proširenje na neiskorišteni dio prostora nekretnine u kojoj se nalazi, kako bi projekt mogao biti prijavljen na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Vijećnici Županijske skupštine jednoglasno su usvojili obje točke.

Đakovo ĐAKOVO Briga za najmlađe sugrađane – potpore za bebe, dogradnja vrtića... vinkovci Grad Vinkovci pokrio troškove nastale zbog nevremena Sveta Nedelja Raspisan javni poziv Kreće pilot-projekt sufinanciranja troškova stanovanja mladima