Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Raspisan javni poziv

Kreće pilot-projekt sufinanciranja troškova stanovanja mladima

Sveta Nedelja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Rok za prijavu je 25. kolovoza do 13 sati. Javni poziv i popratni obrasci mogu se preuzeti sa službenih stranica Grada Sveta Nedelja

Prošle srijede Grad je raspisao Javni poziv za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023., a temeljem prije ostvarene financijske potpore Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za navedeni pilot-projekt. Grad Sveta Nedelja dodijelit će ukupan iznos od najviše 19.440 eura za 10 mladih obitelji i mladih. Ova financijska potpora usmjerena je na mlade obitelji i mlade s prebivalištem na području Svete Nedelje najmanje godinu dana prije podnošenja prijave, a sufinancirat će se troškovi slobodno ugovorenih najamnina od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Pod mladima se podrazumijevaju osobe koje nisu u bračnoj, odnosno izvanbračnoj zajednici u dobi od 18 do 30 godina, pod mladom obitelji podrazumijeva se da podnositelj zahtjeva nije stariji od 45 godina, a kod jednoroditeljskih obitelji jedan roditelj ili samohrani roditelj da nije stariji od 45 godina. Svi trebaju biti zaposleni na određeno ili neodređeno vrijeme u minimalnom trajanju od šest mjeseci kod istog poslodavca prije podnošenja prijave te zaposleni za cijelo vrijeme korištenja potpore, s mjesečnim primanjima po osnovi neto plaće koja ne prelazi visinu prosječne plaće u Republici Hrvatskoj te da nemaju u vlasništvu/suvlasništvu stan, kuću ili drugu nekretninu.

– Uz gradnju nove škole, vrtića i povećanja vrtićkih kapaciteta, uređenja brojnih dječjih parkova, povećanja broja i iznosa stipendija, povećanja naknade za novorođenčad, financiranja javnog prijevoza učenicima i studentima, financiranja radnih materijala i dijela udžbenika, ovo je samo nastavak našeg ulaganja na području djece, mladih i mladih obitelji – istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec. Rok za prijavu je 25. kolovoza do 13 sati. Javni poziv i popratni obrasci mogu se preuzeti sa službenih stranica Grada.

NAJVEĆI IZAZOV Gradonačelnik Dario Zurovec sudjelovao je u sve tri zahtjevne utrke u jednom vikendu Tri kategorije Sveta Nedelja bila je domaćin prve Spartan utrke u Hrvatskoj PREPOZNATA KVALITETA Domaće rajčice uvrštene su među 50 najpriznatijih proizvođača sorti cherry i cocktail u svijetu Na jezeru Kipišće održala se manifestacija posvećena Rajskim rajčicama iz Svete Nedelje Uz delicije Nekićevih dočekano ljeto na festivalu Paradajz from Paradise U vježbi spašavanja unesrećenih na državnoj cesti kraj šoderice sudjelovali su pripadnici JVP-a grada Samobora i VGZ-a Svete Nedelje s navalnim vozilima i tim hitne medicinske pomoći Ciljevi ove terenske vježbe su uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti "Kada je u pitanju sigurnost, ne postoje administrativne granice"