Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Nova edicija

Predstavljen 40. broj Godišnjaka ogranka Matice Hrvaske

Godišnjak ogranka Matice Hrvaske
Foto: novosti.hr
Posvećen je trojici Vinkovčana, braći isusovcima Weissgerber

Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima predstavio je jubilarni 40. broj Godišnjaka, edicije za kulturu, umjetnost i društvena pitanja. Novi Godišnjak posvećen je trojici Vinkovčana, braći isusovcima Weissgerber, a uz temu broja donosi i radove u cjelinama: Povijesne i društvene teme, Arheologija, Etnologija, Glazbene teme, Književne teme i prikazi, Književni ostvaraji, Književni počeci, Iz kazališne i fotografske umjetnosti. U Godišnjaku se nalazi i Programsko izvješće Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima za 2022. godinu.

Kako se moglo čuti o temi broja, braća isusovci Weissgerber, Antun (Vinkovci, 1921. – Zagreb, 1989.), Josip (Vinkovci, 1922. – Zagreb, 1985.) i Stanko (Vinkovci, 1924. – Zagreb, 1974.), predano su njegovali isuso­vač­ki intelektualni i duhovni rad i ostvarili vrsna postignuća. 

vinkovci Grad Vinkovci pokrio troškove nastale zbog nevremena VAŽNO JE ulaganje u službe koje su osposobljene i usmjerene na spašavanje ljudskih života i imovine. Ako je spasilac spreman i opremljen, tada će vrlo lako pomoći unesrećenima Javna vatrogasna postrojba Vinkovci Od prvog trenutka angažirani su na uklanjanju posljedica nevremena Dan grada svojim dolaskom uveličao je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković Grad Vinkovci Vinkovci dobili najmoderniju knjižnicu u Hrvatskoj