Izbornik
Naslovnica Gradovi
Javna vatrogasna postrojba Vinkovci

Od prvog trenutka angažirani su na uklanjanju posljedica nevremena

VAŽNO JE ulaganje u službe koje su osposobljene i usmjerene na spašavanje ljudskih života i imovine. Ako je spasilac spreman i opremljen, tada će vrlo lako pomoći unesrećenima
Foto: Vinkovci

Kao i uvijek kod raznih nesreća i elementarnih nepogoda vatrogasci među prvima izlaze na teren kako bi pomogli ljudima u nevolji. Tako je bilo i poslije prošlomjesečnog nezapamćenog nevremena praćenoga orkanskim vjetrom kada su na teren izašli vinkovački vatrogasci s kolegama iz cijele županije. Na terenu suj bili odmah po okončanju nevremena, a i dalje i pomažu u nastojanjima da se normalizira život. Ispomoć je stigla u određenom dijelu od kolega iz Osječko-baranjske županije i krovne organizacije – Hrvatske vatrogasne zajednice.

– U Vinkovcima je Javna vatrogasna postrojba odradila više od 60 intervencija sa 150 vatrogasaca otklanjajući posljedice nevremena. U županiji je na terenu cijela Vatrogasna zajednica. Oko 950 vatrogasaca na terenu je odradilo više od 850 intervencija – rekao je zapovjednik JVP Grada Vinkovaca i Županijski vatrogasni zapovjednik Krešimir Jelić.

Govoreći o intervencijama koje su imali, Jelić je rekao da su obavljali najrazličitije intervencije od kojih neke i nisu u opisu vatrogasnih djelatnosti, ali su ih s uspjehom obavili. Prema njegovim riječima, u ovakvim situacijama ne pita se je li to njihov posao ili nije, vatrogasci su radili sve što se od njih tražilo.

– Vatrogasci su odradili veliki posao hitnih sanacija dvorišta s najlonima kako građani ne bi imali dodatnu štetu na objektima, no nakon nas moraju doći profesionalci – rekao je Jelić.

U svemu tome pomogla im je i najsuvremenija oprema kojom raspolažu, a dio koje im je donirao i Grad Vinkovci. Pohvalu JVP-u Vinkovci na svemu učinjenom uputio je i zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić koji je vatrogascima i HGSS-u zahvalio što su u samo nekoliko minuta nakon nevremena pokazali profesionalizam i odvažnost.

– Izašli su, raskrčili prometnice i učinili ih prohodnima u gradu te krenuli prema općinama pružiti pomoć svima koje je pogodila nesreća. Uvijek naglašavam koliko je bitno ulaganje u službe koje su osposobljene i usmjerene na spašavanje ljudskih života i imovine, jer ako je spasilac spreman i opremljen, tada će vrlo lako pomoći unesrećenima. Ljudski život nema cijenu – rekao je Romić.

Župan Ivan Anušić sazvao je radni sastanak čelnika jedinica lokalne samouprave Osječko-baranjske županije s ciljem dodatnog informiranja o sprječavanju širenja afričke svinjske kuge Čak 35% ukupne proizvodnje svinja pripada Osječko-baranjskoj županiji Idemo u bitku sa svinjskom kugom jer 5500 gospodarstava živi od svinjogojstva OBRADOVAT ĆE NAJMLAĐE Dječje igralište bit će podijeljeno na dio na pijesku i dio na antistress gumi, imat će 14 igrala, travnjake s drvoredima, površine s cvjetnicama i trajnicama, popločene šetnice te dvije javne slavine s pitkom vodom i LED rasvjetu Jedan od najmodernijih parkova u Hrvatskoj Fontana, sprave za fitness i stolovi za šah na igralištu u Južnom naselju U Imotskom je otvorena nova zgrada Postaje granične policije splitsko-dalmatinska županija Boban: Novu policijsku postaju Imoćani nisu dobili na dar, to su zaslužili