Izbornik
Naslovnica Županije
Poboljšanje zdravstvenog standarda na Banovini

Otvorena obnovljena ambulanta u Jabukovcu

Ambulanta u Jabukovcu ima više od 400 pacijenata, a obnova ove ambulante puno će značiti tamošnjem stanovništvu
1/4
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sisačko-moslavačka županija obnovila je zdravstvenu ambulantu u Jabukovcu nedaleko od Petrinje. Zgrada ambulante, stara više od 60 godina, teško je oštećena u potresu, a u njezinu obnovu Sisačko-moslavačka županija uložila je oko 390 tisuća eura. Župan Celjak istaknuo je kako je ambulanta u Jabukovcu jedan od sedamdesetak objekata koje u ovom trenutku obnavlja Sisačko-moslavačka županija.

– Raduju nas ovakvi projekti, jer sve ovo što radimo, radimo upravo zbog vas. Mi smo svi ovdje u prolazu na svojim dužnostima i nastojimo to vrijeme iskoristiti što bolje da unaprijedimo kvalitetu života u svakom dijelu naše županije pa tako i ovdje u Jabukovcu – istaknuo je u svom obraćanju župan Ivan Celjak.

Ambulanta u Jabukovcu ima više od 400 pacijenata, a obnova ove ambulante puno će značiti tamošnjem stanovništvu, uglavnom starije životne dobi. Cjelovitom obnovom zadržan je postojeći oblik građevine, zgrada je ojačana, a novim pregradnim zidovima osigurana je bolja funkcionalnost objekta. U međuvremenu su mještani koristili usluge liječnika u montažnom objektu.

– Završili smo ambulante u Jabukovcu, Žažini i Galdovu, uređujemo ambulante u Kratečkom, Capragu, Sunji, Dvoru, pokrenuli smo proces uređenja ambulante u Topolovcu, pripremamo dokumentaciju za sve one ambulante u okviru Doma zdravlja SMŽ-a koje nisu oštećene u potresu, a koje ćemo u sljedeće vrijeme obnoviti i modernizirati. U Petrinji se nalaze dvije zgrade Opće bolnice dr. Ivo Pedišić koje također obnavljamo – naglasio je župan. 

ENERGETSKA UČINKOVITOST Sanirat će se strop, krov i negrijani tavan, zamijeniti stolarija, sustav grijanja prijeći će iz plinskog na sustav primjene dizalice topline s ventilokonvektorima Novac povučen iz Mehanizma za oporavak i otpornost Za obnovu Samoborskog muzeja oko 800.000 eura Naši sustavi navodnjavanja, na kojima iz godine u godinu imamo sve više korisnika, za koje smo u stopostotnom iznosu dobili europska sredstva, već pridonose većim prinosima naših poljoprivrednika Sigurnost i uvjeti za bavljenje poljoprivredom Oko 3000 hektara se navodnjava. To ostaje budućim naraštajima Na zemljištu ukupne površine 169.671 četvornih metara uskoro će se izgraditi suvremeni pogon površine 48.000 četvornih metara, koji će Jabilovim korisnicima isporučivati sveobuhvatna proizvodna rješenja Otvorit će se oko 1500 novih radnih mjesta Dolaskom Jabila počinje jedan novi investicijski ciklus