Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 27 pregleda
Kamo u srednju?

Đacima zanimljiv dizajn i umjetnička zanimanja

Prezentacija programa Škole primijenjene umjetnosti i dizajna
1/6
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Učenici koji ne žele nastaviti obrazovanje po završetku škole spremni su za tržište rada ili za samozapošljavanje jer su dobro osposobljeni za zanimanja za koja se obrazuju – istaknuli su profesori Dražen Jerabek i Tihomir Taborski

Tridesetak brodskih osnovnoškolaca upoznalo se danas u Slavonskom Brodu s programima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Uskoro završava školska godina, a učenici vjerojatno već duže vrijeme razmišljaju o odabiru srednje škole i daljnjeg obrazovanja.

posao Siguran posao Potiču mlade da upišu obrtnička zanimanja

Oni koji su još uvijek u dilemi mogli su doznati više o jedinoj umjetničko-dizajnerskoj srednjoj školi u Slavoniji. Škola ima gimnazijski program općeobrazovnih predmeta, tako da učenici polažu ispite državne mature kako bi nastavili svoje obrazovanje, najčešće na umjetničkim akademijama u zemlji ili inozemstvu.

- Učenici koji ne žele nastaviti obrazovanje po završetku škole spremni su za tržište rada ili za samozapošljavanje jer su dobro osposobljeni za zanimanja za koja se obrazuju, a to su grafički, slikarski ili kiparski dizajner, dizajner unutrašnje arhitekture i slično – istaknuli su profesori Dražen Jerabek i Tihomir Taborski.

Policija je Brođanima pokazala svoje vještine Atraktivno Pokazna vježba uz Dan otvorenih vrata policije