Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Atraktivno

Pokazna vježba uz Dan otvorenih vrata policije

Policija je Brođanima pokazala svoje vještine
1/10
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Kroz druženje s mladima pokušavamo ih privući da se bave policijskim poslom. Odaziv je ove godine dobar. Više od 1300 mladih se dosad prijavilo - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Direkt, kroše, aperkat, osnovni udarci nogama, džudo padovi, obrana od gušenja... To je samo dio onoga što su na Danu otvorenih vrata policije i Policijske akademije u Slavonskom Brodu demonstrirali pripadnici interventne policije PU brodsko-posavske pod zapovjedništvom Miljenka Kovačevića.

Izložba Marsonikon Horor konvencija Brod okupirali zombiji, demoni, Frankensteini...

Na prezentaciji i izložbi upriličenoj na središnjem gradskom trgu Korzu građani i učenici osnovnih i srednjih škola iz prve su ruke mogli saznati kako postati policajac. Ujedno su se upoznali s praktičnim znanjima i vještinama koja mogu steći tijekom školovanja, odnosno prekvalifikacije na Policijskoj školi. Cilj je bio privući mlade da se prijave na trenutno aktivan natječaj za 600 novih policijskih službenika i njihovo obrazovanje za tu ulogu.

- Ova akcija pokazuje kako je policija tu zbog građana. Kroz druženje s mladima pokušavamo ih privući da se bave policijskim poslom. Odaziv je ove godine dobar. Više od 1300 mladih se dosad prijavilo. Kontakt s narodom je važan da se naviknemo jedni na druge. Djeca i građani Broda moraju znati da je policija uvijek tu da ih zaštiti - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Natjecanje u bacanju jedrilica u F3K kategoriji Atraktivno Modelari rukom bacali jedrilice visoko u zrak Policijska akcija Prevencija huliganizma Zajedno protiv mržnje Policija akcijama želi prevenirati huliganizam