Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Okrugli stol o prijenosu poslova ureda državne uprave na županije

Administrativne usluge bit će bliže i dostupnije građanima

Foto: Grad Koprivnica
Preuzimamo poslove, službenike i namještenike Ureda državne uprave, kojih je u našoj županiji stotinjak. Njih 20 iskoristilo je mogućnost stimulativnih otpremnina, tako da ćemo preuzeti oko 80 službenika i namještenika, pojasnio je Bošnjaković

Brodsko-posavska županija sudjelovala je u radu okruglog stola na temu povjeravanja poslova ureda državne uprave županijama, koji je u organizaciji Poslovnog dnevnika i Hrvatske zajednice županija održan u Zagrebu. Predstavnici desetak županija razgovarali su o davanju većih ovlasti jedinicama lokalne i regionalne samouprave kroz funkcionalnu, ali i fiskalnu decentralizaciju, temeljem načela supsidijarnosti prema kojem poslove iz domene javne vlasti treba obavljati na razini najbližoj građanima.

Brodsko-posavska županija bespovratne potpore Za energetsku obnovu i razvoj infrastrukture više od 25 milijuna kn

Brodsko-posavsku županiju predstavljao je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković.

– Izmjene Zakona o sustavu državne uprave stupit će na snagu 1. siječnja iduće godine. Sve će županije na svojim županijskim skupštinama u prosincu donijeti potrebne odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela. Dakle, preuzimamo poslove, službenike i namještenike Ureda državne uprave, kojih je u našoj županiji stotinjak. Njih 20 iskoristilo je mogućnost stimulativnih otpremnina, tako da ćemo preuzeti oko 80 službenika i namještenika – pojasnio je Bošnjaković.

Župan Marušić donio dobru vijest radnicima Đure Đakovića Novac za plaće osiguran, slijedi nalaženje banke i stavljanje tvrtke na realnu osnovu

On je dodao da je intencija ovih postupaka decentralizacija, odnosno prenošenje ovlasti s državne na županijsku razinu, što se i do sada pokazalo najučinkovitijim i najbližim građanima u smislu zadovoljavanja svih njihovih potreba.