Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
bespovratne potpore

Za energetsku obnovu i razvoj infrastrukture više od 25 milijuna kn

Brodsko-posavska županija
Foto: bpz.hr
Potpisivanje ugovora održano je u sklopu svečanog predstavljanja hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za dunavsku regiju

Brodsko-posavskoj županiji, gradovima Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški te općinama Bebrina, Brodski Stupnik, Slavonski Šamac i Cernik odobreno je 24,5 milijuna kuna bespovratnih nacionalnih i EU potpora za projekte energetske obnove i razne infrastrukturne projekte. Potpisivanje ugovora održano je u sklopu svečanog predstavljanja hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za dunavsku regiju, koje je u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU održano u Vukovaru.

Župan Marušić donio dobru vijest radnicima Đure Đakovića Novac za plaće osiguran, slijedi nalaženje banke i stavljanje tvrtke na realnu osnovu

Od ukupnog je iznosa za četiri projekta Brodsko-posavske županije izdvojeno 15 milijuna kuna, a riječ je o energetskim obnovama zgrada Opće bolnice Nova Gradiška (7,5 milijuna kuna), poliklinike (5,1 milijun kuna) i kirurgije (396 tisuća kuna) Opće bolnice u Slavonskom Brodu te brodske Tehničke škole (2 mil. kuna).

Za Grad Novu Gradišku odobrena su sredstva za ulaganje u infrastrukturu Industrijskog parka (657 tisuća kuna) i za energetsku obnovu zgrade POU “M. A. Reljković” (625 tisuća kuna), a za Grad Slavonski Brod za Kuću Tambure (2,5 milijuna kuna), Interpretacijski centar I. B. Mažuranić (1,4 mil. kuna), plan održive urbane mobilnosti UP (198 tisuća kuna) te za komunalnu infrastrukturu u Tvrđavi (1,4 mil. kuna).

Investicije koje će poboljšati sigurnost u prometu i ubrzati razvoj gospodarstva Višemilijunski radovi na županijskim cestama završeni ili pri kraju

Općini Bebrina odobrena su sredstva za projekte energetske obnove zgrada DVD-a Kaniža, sportskih objekata u Šumeću i Stupničkim Kutima te društvenim domovima u Banovcima i Dubočcu u ukupnom iznosu od 670 tisuća kuna. Općina Brodski Stupnik dobila je 480 tisuća kuna za energetsku obnovu sportskih objekata u Brodskom Stupniku i Starom Slatiniku te Društvenog doma u Starom Slatiniku.

Općina Cernik dobila je 1,07 mil. kuna za energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića te za gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta, dok je Općini Slavonski Šamac odobreno 460 tisuća kuna za energetsku obnovu zgrade Društvenog i vatrogasnog doma.

ČAZMA Počela obnova Područne škole u Grabovnici

Istog dana potpisani su i ugovori po Programu za poboljšanje infrastrukture u područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina za općine Okučani, Staru Gradišku, Gornji Bogićevci i Garčin, kojima je odobreno ukupno 650 tisuća kuna. Općini Okučani odobreno je 250 tisuća kuna za rekonstrukciju i dogradnju Ulice K. Kolbe te uređenje kolnih i pješačkih površina na dijelu Trga dr. Franje Tuđmana u Okučanima, Općini Stara Gradiška 100 tisuća kuna za sanaciju Društvenog doma u Gređanima, Općini Garčin 200 tisuća kuna za izgradnju javne rasvjete u Trnjanima, a Općini Gornji Bogićevci 100 tisuća kuna za dovršetak Pučkog doma Smrtić – Ratkovac.