Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Investicije koje će poboljšati sigurnost u prometu i ubrzati razvoj gospodarstva

Višemilijunski radovi na županijskim cestama završeni ili pri kraju

1/2
Foto: Zvonimir Penić
Za obnovu cesta ove godine bilo je planirano 15 milijuna kuna, no utrošeno je 14 milijuna, pa će višak biti prebačen u iduću godinu

Brodsko-posavska županija odnosno Županijska uprava za ceste gradi i održava županijske i lokalne ceste s ciljem osiguranja neometanog i sigurnog prometa. U skladu s planom za 2019. godinu grade se ili su u visokom stupnju gotovosti brojne ceste u gradovima, selima i naseljima ili izvan njih na području Brodsko-posavske županije. Neka od gradilišta posjetio je i župan Danijel Marušić u pratnji svojeg zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja ŽUC-a Antuna Dukića.

U Slavonskom Brodu održano 10. međunarodno savjetovanje o zavarivanju Zavarivači su u svijetu vrlo traženi, samo u Njemačkoj nedostaje ih čak 40 tisuća

Dionica duga 2,58 kilometara

Obilazak je započeo u Bodegraju u Općini Okučani gdje je nedavno završena obnova kolnika vrijedna 1,65 milijuna kuna. Pri obilasku ove 2,58 km duge dionice županijskom izaslanstvu pridružio se i općinski načelnik Aca Vidaković.

– Za općinu Okučani i mjesto Bodegraj ovo je jako bitna županijska cesta koja je bila neadekvatno riješena nakon prošlogodišnjih poplava. Ovim potezom mi smo završili sve županijske ceste. Lađevci su riješeni prije pet godina i s tim projektom imamo na visokoj razini riješene sve ceste na području općine – kazao je načelnik Vidaković.

Pri odabiru prioriteta u cestogradnji i održavanju cesta glavnu riječ ima struka, a Županijska uprava za ceste radi u skladu s planom usvojenim na Županijskoj skupštini.

Studijsko putovanje Polaznici Ratne škole posjetili Brodsku županiju

– U tijeku su još radovi na obnovi kolnika Bebrina - Slavonski Kobaš i dionica Mala Kopanica - Novi Grad. Sve će biti završeno osim autobusnog stajališta u Velikoj Kopanici, za koje je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. Ukupno je bilo planirano 15 milijuna kuna za izvanredna održavanja, međutim javna nadmetanja su pokazala da će to biti oko 14 milijuna, što znači da ćemo milijun kuna prenijeti u iduću godinu. Uskoro će biti asfaltirane sve županijske ceste u našoj županiji – rekao je ravnatelj ŽUC-a Antun Dukić.

U Novoj Gradiški županu i njegovom zamjeniku pridružio se i gradonačelnik Vinko Grgić. Zanimalo ga je kako teku radovi na gradnji kružnog toka na Trgu Kralja Tomislava, koji je od velike važnosti za ovaj grad.

Još dvije točke u 2020.

– U Novoj Gradiški imali smo šest problematičnih prometnih točaka koje smo detektirali prije nekoliko godina. Ovaj kružni tok je četvrta točka koju realiziramo, još će nam ostati dvije za sljedeću godinu i nadam se da ćemo ih zajedno s Brodsko-posavskom županijom uspjeti realizirati. Hvala Županiji što je s nama sudjelovala u ovom velikom projektu, jer na ovom mjestu je zaista bilo puno prometnih nesreća i problema – rekao je Grgić.

veliko priznanje Snimio ih i BBC: Reljkovićeva škola postat će mentorski centar

Župan Danijel Marušić naglasio je da sve ove višemilijunske investicije doprinose poboljšanju sigurnosti u prometu, ali i kvalitete života u tim područjima.

– Na neke ceste poput one na dionici Bebrina - Kobaš čekalo se godinama, no i osobno sam se uvjerio da su svi ovi projekti, koje je donijelo Upravno vijeće ŽUC-a, a potvrdila Županijska skupština nešto jako dobro. Ovim putem zahvaljujem i predsjedniku Županijske skupštine Peri Ćosiću, svim vijećnicima koji su podržali ove projekte, ravnatelju ŽUC-a i svim svojim suradnicima te držim da će ove ceste biti od iznimne važnosti i za razvoj gospodarstva i poljoprivrede – zaključio je Marušić.