Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
veliko priznanje

Snimio ih i BBC: Reljkovićeva škola postat će mentorski centar

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ova škola razvija specifičan oblik poduzetničke potporne infrastrukture i surađuje s pedesetak OPG-ova i poduzetnika, a s Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj i Veleučilištem u Slavonskom Brodu čini regionalni centar izvrsnosti

Reljkovićeva škola postat će mentor regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. Na sastanku zamjenika župana Damira Mirkovića i ravnateljice škole Marije Tomić s državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanjom Putica razgovaralo se o aktivnostima koje škola u tom smislu treba provesti i važnosti realizacije te odluke u kontekstu povezivanja obrazovanja i tržišta rada te razvoja gospodarstva. Škola pokriva velik broj struka – od poljoprivrede, šumarstva, prehrane i ekologije do kemije, veterine i geodezije, a priču o njima nedavno je snimio i BBC.

Modernizacija dionice kroz Brodsko-posavsku županiju Uskoro brži prijevoz putnika i tereta željeznicom od Okučana do Vinkovaca

– Činjenica da smo dobili status mentora predstavlja veliko priznanje za naš dosadašnji rad. Mi smo osmislili jednu shemu po kojoj bi mentorski centar bio upravo ona veza između znanstveno-istraživačkog rada i rada koji treba napraviti na terenu – rekla je ravnateljica škole Marija Tomić.

Foto: bpz.hr

Ova škola razvija specifičan oblik poduzetničke potporne infrastrukture i surađuje s pedesetak OPG-ova i poduzetnika, a zajedno s Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja i razvoj i Veleučilištem u Slavonskom Brodu čini regionalni centar izvrsnosti.

Župan prvašićima poželio sretan početak škole Bolji uvjeti za učenike i nastavnike

Potpora Brodsko–posavske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja omogućit će daljnji rast i razvoj Centra izvrsnosti u idućih pet godina izvan nacionalnih okvira kroz internacionalizaciju, povezivanje i suradnju s drugim školama u inozemstvu u svrhu pozicioniranja na široj europskoj razini.