Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Studijsko putovanje

Polaznici Ratne škole posjetili Brodsku županiju

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Načelnik Ratne škole, brigadir Mijo Kožić rekao je da njezini polaznici na studijskim putovanjima imaju nastavne sate gdje žele svaku pojedinu županiju upoznati na licu mjesta

U okviru redovnog plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”, pripadnici 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetili su Slavonski Brod. Riječ je o najvišoj vojno-civilnoj instituciji u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga i druge državne dužnosnike.

veliko priznanje Snimio ih i BBC: Reljkovićeva škola postat će mentorski centar

U Slavonskom Brodu upoznali su se s gospodarskim i strateškim potencijalima Brodsko-posavske županije. Župan Danijel Marušić istaknuo je Luku Brod kao subjekt od strateškog značaja, imajući u vidu da će osim tranzita imati i ulogu gospodarske zone. Iako je ovo područje dobro prometno povezano i leži na sjecištima koridora X i Vc, međunarodni granični prijelazi u Staroj Gradiški i Svilaju dodatno će pridonijeti toj činjenici kao i planirana izgradnja kanala Sava – Dunav koji će uz tranzitnu, imati funkciju melioracije. Kako je ovaj kraj poljoprivredno orijentiran, dotaknuo se i projekta gradnje sustava navodnjavanja “Orubica”.

Načelnik Ratne škole, brigadir Mijo Kožić, rekao je da njezini polaznici na studijskim putovanjima imaju nastavne sate gdje žele svaku pojedinu županiju upoznati na licu mjesta.

Župan Marušić na otvorenju ureda Slavonije i Baranje u Bruxellesu: Osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu od iznimne je važnosti za našu županiju

– Tako smo se odlučili za Brodsko-posavsku županiju, da se upoznamo s tvrtkom Đuro Đaković – Specijalna vozila kao strateškim partnerom Ministarstva obrane RH i da čujemo aktualno stanje i aktualna zbivanja u županiji od najviših dužnosnika. Isto tako poštujemo i cijenimo vrijednosti Domovinskog rata – istaknuo je brigadir Kožić.