Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan Marušić na otvorenju ureda Slavonije i Baranje u Bruxellesu:

Osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu od iznimne je važnosti za našu županiju

Foto: bpz.hr
Župan Marušić u Bruxellesu je sudjelovao i na tzv. Otvorenim danima u sklopu kojih je održan Europski tjedan regija i gradova

Imamo slične strateške projekte koji nas povezuju, a za Brodsko-posavsku županiju od iznimne je važnosti projekt osnivanja Sveučilišta u Slavonskom Brodu čime ćemo obrazovno osnažiti istok Hrvatske. Želja nam je strateški razvijati područje svih pet županija jer je ravnomjerni razvoj jedna od osnovnih postavki EU – rekao je župan Danijel Marušić prilikom svečanog otvorenja ureda Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu.

Dani hrvatskog turizma u Brodsko-posavskoj županiji ‘Privući barem neke od milijuna putnika koji prođu kroz županiju’

Tradicionalni svečani prijem u povodu Dana neovisnosti bio je prilika da se pred dvjestotinjak visokih uzvanika predstavi budući rad Predstavništva, a zajednički nastup pet slavonskih županija kao jedinstvene regije pred europskim institucijama pozdravili su i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu. Cilj Predstavništva je sinergijska suradnja u realizaciji individualnih i zajedničkih projekata od strateškog interesa za područje svih pet županija te održavanje sastanaka s relevantnim dionicima iz institucija EU i predstavnicima RH u Bruxellesu.

Župan Marušić u Bruxellesu je sudjelovao i na tzv. Otvorenim danima u sklopu kojih je održan Europski tjedan regija i gradova. Riječ je o godišnjem događanju tijekom kojeg gradovi i regije EU predstavljaju svoje vizije i kapacitete za ekonomski razvoj i otvaranje radnih mjesta, primjenu europske kohezijske politike i dokazivanje važnosti lokalne i regionalne razine pri upravljanju dobrima. Kao član Odbora regija, ali i kao predstavnik Brodsko-posavske županije događanju je nazočio i Marušić koji je u svom izlaganju na panelu istaknuo da kao član hrvatske delegacije, ali i kao regionalni dužnosnik daje punu potporu nastojanjima da se kohezijska politika i dalje zadrži kao glavni alat regionalnog razvoja.

Potpisani ugovori za izradu studijsko-projektne dokumentacije Gradnjom centra Šagulje uspostavit će se cjelovit sustav gospodarenja otpadom

– Kao župan pogranične županije razumijem ulogu kohezijske politike koja nadilazi granice EU. Svjedoči tome i provedba programa obrane od poplava u sklopu projekta “JENTRAP” koji smo proveli s našim prekograničnim partnerima iz Grada Šapca u Srbiji te obnova škola koju smo proveli s partnerima iz BiH. Izražavam nadu i vjerovanje da će i dalje postojati sredstva za ovakve korisne razvojne projekte – kazao je Marušić.