Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Dani hrvatskog turizma u Brodsko-posavskoj županiji

‘Privući barem neke od milijuna putnika koji prođu kroz županiju’

1/18
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Turistička ponuda Brodsko-posavske županije predstavljena je u prekrasnom ambijentu Salaša “Savus”

Dani hrvatskog turizma ove su godine održani u Slavoniji, a Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa županijom organizirala je predstavljanje turističke ponude ovog kraja.

Prijam za vrhunsku brodsku kanuisticu Vanesa osma na svijetu, idući cilj – Olimpijske igre!

Tako su se u prekrasnom ambijentu Salaša “Savus” predstavili brojni OPG-ovi i proizvođači domaćih proizvoda. Moglo se vidjeti i kušati svašta, od šarana na rašljama, slanine na ražnju i kotlovine do meda, vina, piva i neizostavne domaće rakije.

Izložene su i brojne tradicijske rukotvorine i proizvodi napravljeni po autohtonim, starinskim recepturama.

– Drago mi je da su Dani hrvatskog turizma nakon svih godina napora napokon u Slavoniji. Imamo postavku da se turizam razvija tamo gdje je turistički proizvod, a Slavonija je u poziciji da svoj turistički proizvod tek razvija. Očekujemo da će se dogoditi i povećanje turističkog prometa – rekao je ministar državne imovine Mario Banožić.

Župan Marušić na sjednici Savjeta za Slavoniju Očekujemo skoru realizaciju brodskog sveučilišta

Župan Danijel Marušić naglasio je da Brodsko-posavska županija može puno toga ponuditi turistima, od brodske Tvrđave i Galerije Ružić, preko Meštrovićeve galerije u Vrpolju, prašuma Muški bunar i Prašnik, biciklističkih staza, lovišta, povijesnih mjesta, gastroodredišta.

– Na nama je da upravo tim turističkim kapacitetima privučemo barem dio od 45 milijuna ljudi koliko ih godišnje prođe kroz županiju – rekao je župan Marušić.