Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Prijam za vrhunsku brodsku kanuisticu

Vanesa osma na svijetu, idući cilj – Olimpijske igre!

Foto: Zvonimir Penić
Na prijmu su postignuti dogovori o tome kako poboljšati mogućnosti treninga i pomoći Vanesi u ostvarenju plasmana na Igre u Tokiju 2020. godine

Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u kajaku i kanuu koje je od 21. do 25. kolovoza održano u mađarskom Szegedu uspješna brodska kanuistica Vanesa Tot nastavila je nizati vrhunske rezultate. Na dosad najvećem i najbrojnijem SP-u Vanesa je postigla neke osobne i hrvatske rekorde, a u disciplini C-1 na 500 m postala je osma najbrža kanuistica na svijetu! Ova je godina još jedna u nizu uspješnih, a rezultati koje niže od početka sezone pokazuju stalan napredak i uzlaznu formu.

Razmjena iskustava Župan Marušić na 8. forumu poljskih i hrvatskih regija

– Bilo je to prvo svjetsko seniorsko finale u ženskoj konkurenciji za Hrvatsku, pa tako i za Slavonski Brod i našu županiju. Konkurencija je bila vrlo jaka, svi smo podjednaki i nijanse odlučuju tko će biti prvi, a tko zadnji – kazala je Vanesa.

Iznimni uspjesi ove mlade sportašice bili su povod njezina susreta sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem, koji joj je u ime Brodsko-posavske županije čestitao na uspjesima.

Modernizacija dionice kroz Brodsko-posavsku županiju Uskoro brži prijevoz putnika i tereta željeznicom od Okučana do Vinkovaca

Uz Vanesu, bili su tu i predstavnici Kajak-kanu kluba Marsonia, predsjednik Zdenko Jambrešić, dopredsjednik Boris Hrečkovski i Vanesin trener Igor Krajina, koji su ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreće ova iznimna sportašica.

U razgovoru su postignuti dogovori u vezi s poboljšanjem mogućnosti treninga i pomoći Vanesi u ostvarenju plasmana na Olimpijske igre u Tokiju 2020.