Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan Marušić na sjednici Savjeta za Slavoniju

Očekujemo skoru realizaciju brodskog sveučilišta

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Govoreći o razvoju infrastrukture, Marušić je istaknuo da vrlo dobro napreduje i projekt gradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Šaguljama

Brodsko-posavska županija nastavlja s kontinuiranim provođenjem projekata u okviru Projekta Slavonija – istaknuo je župan Danijel Marušić na 9. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Orahovici. On je tom prilikom posebno izdvojio 39,8 milijuna kuna vrijedan projekt “Kraći put do zdravlja” brodske Opće bolnice dr. Josipa Benčevića te intenziviranje radova na Luci Brod i zgrade Muzeja Brodskog Posavlja.

Ministar uprave posjetio Brodsko-posavsku županiju Prenošenjem poslova s državne uprave na županije usluge će biti dostupnije

Govoreći o razvoju infrastrukture, Marušić je istaknuo da vrlo dobro napreduje i projekt gradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Šaguljama za koji je nedavno raspisan natječaj za izradu studije projektne dokumentacije za potrebe gradnje cjelovitog sustava kojim će se koristiti Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i dijelom Sisačko-moslavačka županija.

– Kao vrlo važne teme moram naglasiti projekte gradnje južne zaobilaznice u Novoj Gradiški koja je od presudne važnosti za funkcioniranje budućeg RCGO -a Šagulje te projekt gradnje istočne vezne ceste i spoja Sjeverne vezne ceste i tvrtke “Đuro Đaković” u Slavonskom Brodu – kazao je između ostalog Marušić.

Otvoren dječji vrtić u Adžamovcima Moderan prostor za svu zainteresiranu djecu

On se osvrnuo i na možda najvažnije pitanje za sve stanovnike Brodsko-posavske županije, a to je osnivanje sveučilišta u Slavonskom Brodu. Podsjetio je da je Hrvatski sabor 15. rujna 2015. donio Zakon o osnivanju spomenutog sveučilišta, čime je Županiji i Gradu Slavonskom Brodu dana mogućnost poduzimanja konkretnih koraka i radnji u smjeru njegova ustrojavanja. Kako je pravorijekom Ustavnog suda od 30. siječnja 2019. konačna odluka o osnivanju sveučilišta dopala u ingerenciju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Marušić je zatražio pomoć i potporu Vlade RH pri ubrzavanju i rješavanju, kako je rekao, “ovog zadnjeg koraka” u uspostavi Sveučilišta, što bi znatno utjecalo na život građana Brodsko-posavske županije u svim segmentima razvoja, od gospodarskih, socijalnih i obrazovnih do demografskih.