Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Otvoren dječji vrtić u Adžamovcima

Moderan prostor za svu zainteresiranu djecu

Foto: Zvonimir Penić
Ekonomska cijena vrtića bit će 650 kuna za puno radno vrijeme i 350 kuna za pola radnog vremena, a plan je zaposliti dva odgojitelja

Zahvaljujući dobroj suradnji Općine Rešetari, Brodsko-posavske županije i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u Adžamovcima je otvoren novi dječji vrtić.

Projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna financira se iz fondova EU Počelo osposobljavanje njegovateljica u sklopu projekta Suradnja za uspjeh 3

Županija je općini darovala prostore stare škole u Adžamovcima za potrebe predškolskog i obrazovnog odgoja područnog ureda Dječjeg vrtića “Čarobni svijet”, a koji će od ove školske godine biti namijenjeni i za jednu odgojnu skupinu od 20 djece u redovnom radu vrtićkog odgoja.

Općina Rešetari uz financijsku pomoć Ministarstva adaptirala je prostor stare škole. Projekt je vrijedan ukupno 1,2 milijuna kuna, od čega su 755 tisuća kuna sredstva Ministarstva.

Uz ovaj projekt, revitalizaciji općine pridonijet će i projekt gradnje i proširenja zgrade matičnog dječjeg vrtića, vrijedan više od 10 milijuna kuna.

Realizacijom ovog projekta općina Rešetari dobit će moderan prostor za svu upisanu i zainteresiranu djecu. Samo ove godine u vrtić je, u redovnom programu, upisano 60 polaznika te njih 45 u predškolskom odgoju. Uz novu zgradu dječjeg vrtića općina će dobiti i novi jaslički odjel.

Gradnja i obnova u mjestima do 2000 stanovnika Potpisani ugovori za razvoj manjih ruralnih sredina

Pomoćnik ministrice Ivica Bošnjak kazao je da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prvi put prošle godine pokrenulo projekt kapitalne pomoći u gradnji vrtića.

– Financijskom potporom pomogli smo realizaciju ovoga projekta. Drago nam je zbog toga i vjerujem da će ovo biti kvalitativan iskorak za sve žitelje ove općine – kazao je Bošnjak.

Zadovoljstvo učinjenim iskazao je i brodsko-posavski župan Danijel Marušić:

– Načelnik Aga uvidio je potrebu renoviranja i prenamjene funkcije ovoga prostora, što smo mi objeručke prihvatili. Podržali smo ovaj iznimno vrijedan projekt i želim reći da je lijepo raditi s ovakvim načelnicima koji žele skrbiti o svojoj zajednici – dodao je Marušić.

Ekonomska cijena vrtića bit će 650 kuna za puno radno vrijeme i 350 kuna za pola radnog vremena, a plan je zaposliti dva odgojitelja.

Važna ulaganja u podizanje kvalitete zdravstva u Brodsko-posavskoj županiji Bolnica uskoro dobiva integriranu operacijsku dvoranu vrijednu 6,8 milijuna kuna