Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna financira se iz fondova EU

Počelo osposobljavanje njegovateljica u sklopu projekta Suradnja za uspjeh 3

Foto: bpz.hr
Projekt je usmjeren na nezaposlene osobe, osobe sa psihičkim smetnjama te učenike srednjih škola, gdje se kroz različite aktivnosti pokušava utjecati na njihove kompetencije, razvijati njihove vještine, unaprijediti njihovo postojeće znanje te im približiti tržište rada

U organizaciji Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, u sklopu projekta “Suradnja za uspjeh 3” počeo je program osposobljavanja za njegovatelje. Program će provoditi Pučko otvoreno učilište Libar, a vrijednu višemjesečnu izobrazbu pohađat će 20 polaznika.

Važna ulaganja u podizanje kvalitete zdravstva u Brodsko-posavskoj županiji Bolnica uskoro dobiva integriranu operacijsku dvoranu vrijednu 6,8 milijuna kuna

Projekt vrijedan gotovo 1,7 milijuna kuna u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020, a usmjeren je na ranjive skupine, definirane Strategijom razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016. – 2020. Korisnik projekta je županijski Centar za razvoj.

Ravnopravni članovi društva

– Projekt je usmjeren na nezaposlene osobe, osobe sa psihičkim smetnjama te učenike srednjih škola, gdje kroz različite aktivnosti pokušavamo utjecati na njihove kompetencije, razvijati njihove vještine, unaprijediti njihovo postojeće znanje te im približiti tržište rada. Druga ciljna skupina projekta su članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje za koje je planiran paket edukacija – napominje Ivana Jelić iz Centra za razvoj BPŽ-a.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod, Upravni odjel za razvoj i europske integracije Brodsko-posavske županije te Udruga za unapređenje mentalnog zdravlja “Vrapčići”.

Na energetsku obnovu zgrada potrošeno 27 milijuna kuna Europski standard i bolji uvjeti rada za učenike i nastavnike devet županijskih škola

– Na ovom projektu planiramo aktivirati naše korisnike, a to su osobe koje su u nekom trenutku života imale psihotične ili druge psihičke poremećaje i trenutačno su na rehabilitaciji u udruzi. Cilj je da im se podigne motivacija, da vide svoje vlastite kapacitete, ojačaju zdravi dio ličnosti i na temelju toga uspiju sebe afirmirati kao ravnopravnog člana zajednice unatoč svom invaliditetu – pojasnila je Marta Kljajić Martić iz Udruge “Vrapčići”.

Prekogranična suradnja

Predstavljen je i rad udruge “Nešto više” iz BiH koji u realizaciji projekata provode i one vezane za zapošljavanje na području općine Teslić.

– U posjetu smo kako bismo vidjeli dobru praksu koja se provodi u BPŽ-u, ali i s namjerom buduće suradnje. U projektima imamo zajedničke točke vezano za turizam, energetsku efikasnost i zapošljavanje u raznim područjima – naglasio je Adem Lisičić iz udruge “Nešto više”.

Budući da postoji umrežavanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje, mogući su i projekti prekogranične suradnje.

Nova serija energetske obnove školskih zgrada Za obnovu sedam škola 39,5 milijuna kuna, energetska ušteda do 80 posto