Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Počela obnova Područne škole u Grabovnici

Foto: Čazma
Za vrijeme trajanja radova, 30 učenika PŠ Grabovnica nastavu će pohađati u matičnoj školi u Čazmi

Selo poznato po najljepšoj božićnoj priči u Hrvatskoj dobit će i novoobnovljenu osnovnu školu kojoj se vesele svi stanovnici, a naročito učenici. Naime, početkom protekloga tjedna počeli su radovi na energetskoj obnovi Područne škole Grabovnica.

UGODNO DRUŽENJE U Narodnoj knjižnici - Drniš održane radionice o pravima djece za osnovnoškolce

Grad Čazma potpisao je s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove Područne škole u Grabovnici, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj / Kohezijskog fonda / Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je 1,034.878 kuna, a dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 638.680,55 kuna. Preostali iznos isplatit će se iz Proračuna Grada Čazme.

Provedba projekta traje 24 mjeseca, a, iako je završetak radova predviđen za svibanj sljedeće godine, u Gradu Čazmi vjeruju da će to biti i ranije. Za vrijeme trajanja radova, 30 učenika PŠ Grabovnica nastavu će pohađati u matičnoj školi u Čazmi.

Potpisan ugovor o renovaciji Hrvatskog sokola Obnova derutne zgrade iz 1927. godine

O svim pojedinostima su na sastanku održanom s izvođačima i predstavnicima Grada Čazme obaviješteni roditelji učenika.