Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava

Aglomeracija najveći projekt u Pitomači

Foto: Kristijan Toplak
Projekt "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača" vrijedan je 262 milijuna kuna

Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za projekt "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača". Investicija je to od 262 milijuna kuna. Od toga, 149 milijuna kuna stiže iz EU, a preostali iznos osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode i Općina Pitomača. Uskoro će, pak, biti potpisan ugovor i za "Aglomeraciju Slatina", kao i za drugu fazu "Aglomeracije Virovitica".

Iskoristi dan u županiji Vodič za slobodno vrijeme namijenjen djeci

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako će nakon realizacije ovoga projekta na sustav vodoopskrbe biti priključeno 85 posto stanovništva, a na sustav odvodnje njih 86 posto.

– Nismo zaboravili ni na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji će biti nadograđen na II. stupanj pročišćavanja kapaciteta 9000 stanovnika. Kada budemo zbrojili tri takva projekta, aglomeracije u Pitomači, Slatini i Virovitici, bit će to oko 700 milijuna kuna vrijedni projekti, uz oko 400 milijuna kuna bespovratnih sredstava – naveo je Đuroković.

Najveći je to projekt u povijesti Općine Pitomača, a omogućit će priključak za 1650 kućanstava na sustav vodoopskrbe i 2068 priprema za priključke na sustav odvodnje.

Završna konferencija U dvorcu u Suhopolju 5D kino, 15 soba...

– Ovo je najveći ugovor financiran novcem EU na našem području. Očekujemo i potpis ugovora za Aglomeraciju Slatina, čime će se poboljšati i način i kvaliteta života – istaknuo je župan Igor Andrović.