Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U PET GRADOVA ŽUPANIJE

Akcije darivanja krvi uz poštivanje preporuka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su unazad 14 dana putovale izvan RH, a darivateljima koji su stariji od 60 godina preporučuje se da ne dolaze

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije u siječnju nastavljaju s redovitim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija.

HRABRI DEČKI VELIKOG SRCA U tjedan dana odradili više od 700 vatrogasnih intervencija

S obzirom na epidemiološku situaciju, poručuju u Županiji, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su unazad 14 dana putovale izvan Republike Hrvatske, koje su u protekla dva tjedna bile u kontaktu s osobama zaraženima koronavirusom, kao i osobe koje su u razdoblju od najmanje 28 dana preboljele COVID-19, računajući period od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na COVID-19 u slučaju asimptomatske infekcije.

Darivateljima krvi koji su stariji od 60 godina, sukladno preporukama Nacionalnog stožera zbog zaštite vlastitog zdravlja, preporučuje se da ne dolaze na akcije darivanja krvi i da ostanu u svojim kućama te da općenito smanje sve socijalne kontakte.

Darivanja krvi provodit će se u Svetom Ivanu Zelinu sutra od 14 do 18 sati, u Pučkom otvorenom učilištu. Istog dana pristupiti mogu i stanovnici Zaprešića, od 14 do 19 sati u Gradskoj vijećnici.

NASTAVLJA SE POTICATI ZNANJE Za stipendije u Zagrebačkoj županiji osigurano dva milijuna kuna

U Jastrebarskom će se darivanje krvi provoditi u tri dana, od 20. do 22. siječnja, u Centru za kulturu, a u Dugom Selu donori krvi mogu doći 25. siječnja, na adresi 2. gardijske brigade Gromovi od 13 do 19 sati. Posljednji termin je u Ivanić-Gradu, 28. siječnja, od 12 do 16 sati u Pučkom otvorenom učilištu.