Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
HRABRI DEČKI VELIKOG SRCA

U tjedan dana odradili više od 700 vatrogasnih intervencija

Foto: Zagrebačka županija
Najviše vatrogasnih događaja zabilježeno je na području Velike Gorice, Zaprešića, Kravarskog

U minutama u kojima je cijela regija drhtala nakon potresa od 6,2 po Richteru, oni su bili na terenu i provjeravali treba li kome  pomoći. Penjali su se na krovove i uklanjali urušene dimnjake i dijelove krovišta, spašavali što se spasiti da i ukratko, bili nezamjenjivi u ovoj, kao i svakoj kriznoj situaciji.

NASTAVLJA SE POTICATI ZNANJE Za stipendije u Zagrebačkoj županiji osigurano dva milijuna kuna

Reagirali su, osim toga, i na 719 vatrogasnih događaja na području županije, na kojima je ukupno sudjelovalo 905 vatrogasnih postrojbi s 2656 vatrogasca i 917 vatrogasnih vozila. Najviše vatrogasnih događaja zabilježeno je na području Velike Gorice (170) , Zaprešića (127), Ivanić-Grada (93), Kravarskog (72)...

Više od 200 vatrogasaca iz Zagrebačke županije pomaže usto u Sisačko-moslavačkoj županiji: točnije, od 29. prosinca do 4. siječnja na izvanrednoj dislokaciji na području Sisačko-moslavačke županije sudjelovalo je ukupno 235 vatrogasaca s područja Zagrebačke županije s 53 vozila.

TRADICIONALNI OBILASCI Posjeti kao zahvala za sav rad i napore

Na trajnoj ispomoći u vatrogasno operativnom zapovjedništvu Glina je troje i djelatnika županijske Vatrogasne zajednice, koji pomažu u radu vatrogasnih snaga na terenu. Osim njih, nezamjenjivi su bili i djelatnici Crvenog križa, a velik broj njih volonteri su društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije.