Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Roditelji mogu biti mirni

Đake će u školi čekati sve što im je potrebno

Foto: Tomislav Pančić
Gradonačelnica Ana-Marija Petin poručila je roditeljima da će učenike sve potrebno za novu školsku godinu dočekati na školskim klupama

Tjedan dana preostalo je do početka nove školske godine, koju roditelji orahovačkih osnovnoškolaca dočekuju s nikad manje briga. Naime, Grad Orahovica nastavlja ulagati u školstvo pa će tako i ove godine svi učenici od prvog do osmog razreda dobiti omote za sve udžbenike i radne bilježnice. Prvi će put svi dobiti i bilježnice, za što je u gradskom proračunu osigurano 230 tisuća kuna. Osim toga, Grad će prvašićima kupiti i komplete za likovni odgoj.

Projekt Zaželi Gerontodomaćicama bicikli od Grada

Sredstvima državnog proračuna ove će godine biti kupljeni udžbenici svim osnovnoškolcima u Hrvatskoj, dok će suradnjom Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije orahovački učenici dobiti i radne bilježnice, likovne mape, karte Hrvatske i zemljopisne atlase.

– Znatnu pomoć imat će i srednjoškolci, kojima ćemo i dalje financirati autobusni prijevoz, a novost je da će ove godine dobiti i tenisice za tjelesnu i zdravstvenu kulturu – rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin te poručila roditeljima osnovnoškolaca da mogu biti mirni jer će sve potrebno za novu školsku godinu učenike čekati na njihovim klupama, prvog dana škole 9. rujna. 

Razvoj infrastrukture Postavljena tri stajališta za e-bicikle Jedan od omiljenih ljetnih festivala na orahovačkom Jezeru Na Ferragosto Jamu više od 20.000 ljudi ili, kako kažu domaći, pet Orahovica