Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
GRADNJA NOVOG KBC-a OSIJEK

Anušić: Ostvaruje se dugogodišnji san

Foto: Osječko-baranjska županija
Potpisan je Ugovor o nabavi usluge izrade studije izvedivosti/ isplativosti i analize troškova i koristi za projekt

Gradnja novog Kliničkog bolničkog centra Osijek jedna je od najvećih i najvažnijih investicija na području istočne Hrvatske, a proteklog je tjedna učinjen važan korak u tom višegodišnjem procesu. Potpisan je Ugovor o nabavi usluge izrade studije izvedivosti/isplativosti i analize troškova i koristi za projekt "Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek".

Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za obnovu dvorca u Bilju Novi iskorak u obnovi dvorca vojskovođe Eugena Savojskog u Bilju

Potpisali su ga ravnatelj KBC-a Osijek doc.dr.sc. Željko Zubčić i direktor tvrtke WYG savjetovanje d.o.o. Mladen Vojković kao predstavnik Zajednice gospodarskih subjekata - izvoditelja (WYG savjetovanje d.o.o. i Tetra Tech International Development B.V.). Vrijednost ugovora je 7,39 milijuna kuna, a rok za realizaciju 13 mjeseci.

– Ideja o gradnji novog KBC-a u Osijeku ozbiljno je krenula prije nešto više od tri godine kada smo razgovarali o Projektu Slavonija, Baranja i Srijem te smo naišli na razumijevanje i odobravanje resornih ministarstava. Gradnja KBC-a predstavlja ostvarenje dugogodišnjeg sna mnogih generacija jer će takva ustanova pružati najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu pacijentima ne samo s područja naše županije, već i cijelog istoka Hrvatske. Naglašavam da je to jedan od najvećih projekata od osamostaljenja RH na području Osječko-baranjske županije, vrijedan između 2 i 2,5 milijarde kuna koji će biti financiran, između ostalog, i sredstvima EU – rekao je župan Ivan Anušić.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je, pak, da je novi KBC zalog za budućnost.