Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nova usluga

Apartmani na Viru mogu se plaćati kriptovalutama

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
96 apartmana nudi mogućnost avansnog plaćanja i rezerviranja smještaja putem kriptovaluta na blogu www.zazivir.sk

S 96 apartmana koji odnedavno nude mogućnost avansnog plaćanja i rezerviranja smještaja putem kriptovaluta na blogu www.zazivir.sk, otok Vir je s obzirom na svoju veličinu, broj stanovnika te broj smještajnih jedinica postao jedan od vodećih svjetskih pružatelja kriptousluga.

Turističke brojke Do polovice studenog 45,3% više gostiju

Ovu je priču nedavno objavio češki portal Arbolet, čiji internetski tim pruža usluge savjetovanja i rada na kriptotržištu. Njihov je član Václav stupio u kontakt s Miriam Kelečić koja uređuje blog te posreduje pri iznajmljivanju apartmana na Viru turistima iz Slovačke i Češke, pa se otočno kriptotržište gotovo trenutno otvorilo za članove ove brojne zajednice, izvijestili su nas iz virske lokalne uprave.

– Dugo sam razmišljala o mogućnosti plaćanja kriptovalutama, ali nisam dovoljno dobro poznavala to područje. Tu mi je najviše pomogao gospodin Václav - rekla je za Virski list gospođa Miriam zahvaljujući kojoj se smještaj na Viru sada može platiti kriptovalutom, odnosno rezervacijom putem njezinog bloga www.zazivir.sk.

Općina Vir dobila prestižnu turističku nagradu Simply the Best UHPA i časopis Way to Croatia ponovno su nagradili Vir za projekt cjelogodišnjeg turizma

Virska influencerica i blogerica ujedno predstavlja slovačku i češku udrugu vlasnika stanova i apartmana na otoku Viru. Tih 96 apartmana plaćenih u kriptovaluti predstavlja 2,51 posto od ukupnog virskog smještajnog kapaciteta koji čini 3819 smještajnih jedinica. Zapravo je postotak u valutnom prometu veći, jer je broj apartmana apsolutna brojka stopostotne popunjenosti uz plaćanje karticama ili gotovinom, a to znači kako će udio kriptovaluta u valutnom prometu do ljetne sezone sigurno biti još veći, izvijestili su s Vira.