Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Općina Vir dobila prestižnu turističku nagradu Simply the Best

UHPA i časopis Way to Croatia ponovno su nagradili Vir za projekt cjelogodišnjeg turizma

Foto: Općina Vir
Postali smo elitna i prepoznatljiva hrvatska turistička destinacija, poručio je zamjenik načelnika Antonio Vučetić

Turistički projekt cjelogodišnjeg turizma Vir 365 dobio je poznatu i vrijednu nagradu Simply the Best, kojom Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i časopis Way to Croatia vrednuju najbolje hrvatske turističke proizvode, kvalitetu, inventivnost, kreativnost i ideje u turizmu.

Virani u Rimu na radionici HTZ-a Talijani rastuće turističko tržište za Vir

Tradicionalne nagrade

Ove tradicionalne godišnje nagrade dodijeljene su na posebnoj svečanosti u okviru službenog programa 21. turističke burze PUT.

Riječ je o najstarijem hrvatskom B2B turističkom susretu koji se organizira u suradnji s DMK Vall 042 i UHPA-om, a okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica.

Veliko priznanje i nagradu časopisa Way to Croatia i UHPA-e, već drugu koju je dobio turistički Vir (2016. godine Vir turizam je dobio nagradu za najbolju 
adventsku manifestaciju), preuzeo je u ime Općine Vir zamjenik načelnika Antonio Vučetić, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

Donacija virskih poduzetnika Odjelu za pedijatriju 75.000 kuna

– Ovo je još jedno priznanje svim našim naporima i sustavnom radu u turizmu. Postali smo elitna i prepoznatljiva hrvatska turistička destinacija čiji identitet najljepše zaokružuje nagrada Simply the Best, jer smo je dobili za kreativnost i kontinuirani razvoj cjelogodišnjeg turizma te realizaciju novih turističkih sadržaja. Time smo, uz komunalni, gospodarski i drugi prateći učinak, uvelike podigli atraktivnost naše turističke destinacije i turizam cijele zadarske regije – obrazložio je za Virski list bit i sadržaj nagrade zamjenik načelnika Antonio Vučetić.

NOVO PRIZNANJE ZA RAZVOJ Jedina županija s tri nagrade za Europsku destinaciju izvrsnosti

Održano u Gracu

– Manifestacija je održana u Gracu, općini u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a osim Vira, nagrađeni su hotel Esplanade iz Zagreba i Krapinsko-zagorska županija te druge destinacije, ustanove, hoteli, restorani, OPG-ovi ili osobe. Plakete su dobitnicima nagrada uručili predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall 042 i Burze PUT – izvijestili su s Vira.

Sve turističke nagrade Općine Vir i Vir turizma

Nagrada Simply the Best časopisa Way to Croatia i UHPA-e dodijeljena Općini Vir za kontinuirani razvoj cjelogodišnjeg turizma, realizaciju novih turističkih sadržaja te znatno podizanje atraktivnosti destinacije jedna je od najljepših dobivenih, ali nije jedina u protekle tri godine.

Općina Vir dobila je na 25. izdanju Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza INTERSTAS 2018. posebno priznanje, dok je destinacijska kompanija Vir turizam dobila glavnu nagradu – Zlatni INTERSTAS. U oba slučaja prestižne nagrade uručene su predstavnicima virske općine i destinacijskog poduzeća za izvrsnost u turističkom razvoju otoka.

Hrvatska gospodarska komora i Večernji list nagradili su u rujnu Općinu Vir za doprinos razvoju hrvatskog turizma, dok je ova lijepa priča počela još 2016. kada su Općina Vir i Vir turizam dobili prvi Simply the Best za najbolju adventsku manifestaciju u ruralnim područjima Jadrana, izvijestili su iz virske lokalne uprave.