Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Virani u Rimu na radionici HTZ-a

Talijani rastuće turističko tržište za Vir

Foto: Općina Vir
Talijanski gosti spadaju među one koji vole potrošiti koju kunu više od plana, a također su i naši tradicionalni turisti čijem se povratku na hrvatski Jadran iznimno radujemo, kaže Liverić iz virskog TZ-a

Prvi put na Apeninskom poluotoku radionica Sell Croatia Hrvatske turističke zajednice održana je u Rimu pa su nakon Milana i prošlogodišnjeg sudjelovanja na radionici u Torinu predstavnici destinacijske kompanije Vir turizam boravili u talijanskoj metropoli. Direktorica Vir turizma Kristina Perić, voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, općinska vijećnica Nikolina Vučetić i Srđan Liverić iz Turističke zajednice Općine Vir, boravak u Italiji iskoristili su za traženje novih talijanskih partnera, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

Sjajna posezona Viru donijela rekordne turističke brojke Najviše noćenja imali su Slovenci, Nijemci, Mađari, Slovaci, Česi...

– Pronašli smo nove partnere i turističke agencije, što je posebno važno jer u ovom dijelu Italije nismo dosad bili prisutni. Sjeverni dio obrađivali smo posljednje dvije godine, uz ranije kontinuirano sudjelovanje na milanskom turističkom sajmu BIT, a to se pokazalo prilično uspješno – prenosi za Virski list voditelj Čulina.

Talijani su tako posljednje dvije godine rastuće turističko tržište za Vir, što najbolje ilustriraju ovogodišnje podaci o dolascima i noćenjima te činjenica da su u dolascima, nakon dugo vremena, ušli u top 10 virskih emitivnih tržišta. Do kraja listopada Talijani su s identičnih 7,8 posto rasta u dolascima i noćenjima među tržištima s najvećim rastom, pa jedino Slovaci imaju veći rast u dolascima, a Slovaci i Hrvati u noćenjima, ističu s Vira.

Listopad donio nove rekorde Do 15. listopada 2,529 milijuna noćenja na Viru, što je više nego u rekordnoj 2018.

– Talijanski gosti spadaju među one koji vole potrošiti koju kunu više od plana, a također su i naši tradicionalni turisti čijem se povratku na hrvatski Jadran iznimno radujemo – kaže Liverić iz virskog TZ-a.