Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Donacija virskih poduzetnika

Odjelu za pedijatriju 75.000 kuna

Foto: Općina Vir
Tim su sredstvima kupljeni noćni ormarići s policom za hranjenje te klima-uređaji

Dvanaestero virskih poduzetnika i jedan iz Vrsi u svoje ime te sa svojim tvrtkama doniralo je 75.000 kuna Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Tim su sredstvima kupljeni noćni ormarići s policom za hranjenje te klima-uređaji pa su donatorima s otoka Vira zahvalnice za velikodušnost uručene na maloj svečanosti na Odjelu pedijatrije. Riječi zahvale upućene su im uime cijelog pedijatrijskog liječničkog tima i osoblja, kao i zadarske Opće bolnice.

Sjajna posezona Viru donijela rekordne turističke brojke Najviše noćenja imali su Slovenci, Nijemci, Mađari, Slovaci, Česi...

– Ljeti smo preopterećeni zbog velikog broja turista, zimi imamo pritisak u vrijeme sezonskih epidemija, a cijelo to vrijeme radili smo bez klima-uređaja. Ponekad su uvjeti zaista bili teški, no zahvaljujući dobrim ljudima iz Vira, taj problem više nemamo – kazala je prim. dr. sc. Sanja Delin, dr. med., voditeljica Odjela za pedijatriju.

Zahvale su uputile još pomoćnica ravnatelja zadarskog OB-a za sestrinstvo Darija Katuša i glavna sestra Odjela za pedijatriju Marija Ljubičić, a sredstva su donirali Marin Begonja (poduzeće Branimir, Vir), Besima i Hamid Karabegović (Profil gradnja, Vir), Šime Maraš (Maraš, Vrsi), Edita i Izet Kapić (JDO Kapić, Vir), Vinko Radović (Plava iskra, Vir) i Zdravko Karas (Dial, Vir), dok su u vlastito ime sredstva osigurali Virani Kristijan Prenkpalaj, Ivan Grdović, Emil i Lovre Vučetić te Julijana Begonja.