I ove su godine u samom centru grada, pod vurom, građani Dugog Sela uz dobru atmosferu i ugodno druženje tradicionalno obilježili Badnjak.
Mirisi blagdanskog menija proširili su se središtem grada već u jutarnjim satima, a na fešti koja je počela u 10 sati ujutro jelo se, pilo i veselilo. Ove je godine prvi je put pripremljen kontinentalni jelovnik, naglasio je tajnik Športskog ribolovnog društva Dugo Selo Mladen Fuks. Tako je građanima, umjesto tradicionalnog bakalara, ove godine podijeljeno 350 porcija fiš-paprikaša, i to od četiri vrste riba – šarana, amura, tolstolobika i soma. Pojelo se i oko 500 porcija prženih ribica koje su pripremili članovi ŠRD-a Dugo Selo. Nije nedostajalo niti dobre kapljice. Vinogradarsko-vinarska udruga “Terra Sancti Martini” iz Dugog Sela donirala je čak 50 litara vina, koje su zajedno s vinom iz gradskog vinograda članovi gradskog DVD-a pripremili i u hladnim i u toplim verzijama.
Proslavi Badnjaka pod dugoselskom vurom nazočio je i gradonačelnik Nenad Panian, koji je uz blagdanske čestitke okupljenima dijelio i prigodne blagdanske kalendare. S građanima su se do popodnevnih sati neformalno družili i dogradonačelnici Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac, gradski vijećnici i predstavnici grada Dugo Selo. Proslava Badnjaka pod vurom u centru grada za stanovnike Dugog Sela postala je tradicija koja se u suradnji s članovima Športskog ribolovnog društva Dugo Selo i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dugo Selo održava već devetu godinu zaredom.