Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Na proljeće radovi između Dugog Sela i Rugvice

Kanalizacija konačno stiže za 1500 kućanstava

Dugo Selo
Foto: 01 Portal
Od ukupne vrijednosti projekta, 173 milijuna kuna, 121,5 milijuna su bespovratna sredstva iz fondova EU

Više od 85 kilometara bit će duga kanalizacijska mreža na području Rugvice i Dugog Sela, a koštat će vrtoglavih 173 milijuna kuna. Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i izvođač radova Hrvoje Merki uime tvrtke Eurco potpisali su, naime, ugovor o EU projektu “Rugvica-Dugo Selo – sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda”. Prošle godine krajem listopada potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda te Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

Umirovljenici Krenula isplata božićnica umirovljenicima s prebivalištem u Dugom Selu Ove godine darivamo još veći broj građana

Od ukupne vrijednosti projekta bespovratna sredstva iznose nešto više od 121,5 milijuna kuna, a radi se o dovršetku sustava odvodnje za aglomeraciju Rugvica-Dugo Selo. Još 2011., naime, započeli su radovi na novom uređaju koji se ovim projektom dograđuje u treći stupanj pročišćavanja, a tada je sagrađen i osnovni kostur cijelog sustava za aglomeraciju Rugvica-Dugo Selo. – Ovim projektom to se dovršava, a rješava se pitanje sekundarne mreže i pitanje gotovo 2600 priključaka na ovom novosagrađenom sustavu – kazao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

Magdalena Perković Upoznajte Magdalenu Perković koja je izdala singl “Odavno” Novo lice glazbene scene dolazi iz Dugog Sela

Realizacija projekta predviđena je u sljedeće tri godine, čime se uvelike poboljšava kvaliteta života na ovom području, koje će konačno dobiti kanalizaciju, a podiže se kvaliteta života i na području cijele općine. Ovime se 1500 kućanstava priključuje na kanalizacijsku mrežu čime se podiže komunalni standard općine. Sami radovi na kanalizacijskoj mreži trebali bi početi na proljeće, a spomenuto područje za to će vrijeme biti pretvoreno u jedno veliko gradilište.

Dugoselska kronika Aktualnosti u Dugom Selu Dugoselska kronika proslavila 50. rođendan