Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Krenula isplata božićnica umirovljenicima s prebivalištem u Dugom Selu

Ove godine darivamo još veći broj građana

Umirovljenici
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
250 kuna primat će umirovljenici s penzijom do 3000 kn, a 150 oni s primanjima od 3000 do 4000 kuna

Grad Dugo Selo danas započinje s isplatom božićnica za svoje umirovljenike. Od ove godine proširen je krug primatelja, a izmijenjeni su i iznosi. 
Tako će umirovljenici s prebivalištem na području Grada Dugog Sela koji imaju mirovinu do 3000 kuna dobiti božićnicu u iznosu od 250 kuna, dok će umirovljenici s prebivalištem na području Grada Dugog Sela koji imaju mirovinu od 3000 do 4000 kuna biti beneficirani iznosom od 150 kuna.
Isplata jednokratne pomoći, odnosno božićnice, umjesto dosadašnje lokacije na trećem katu ureda Grada Dugog Sela, bit će u Kolodvorskoj ulici broj 1, pored trgovine NAMA, poručuju iz Grada.

Zaprešićki umirovljenici Osigurano 921.000 kuna iz proračuna Zaprešićki umirovljenici imaju pravo na 150 kuna božićnice

– Primijetili smo da je umirovljenicima teško popeti se na treći kat zgrade koja nema lifta, pa smo zbog toga odabrali drugi, njima pristupačniji prostor da dođu po božićnicu – rekla je zamjenica gradonačelnika Dugog Sela Jasminka Kokot Bambić.

Na tu lokaciju umirovljenici mogu dolaziti do 14. prosinca, nakon čega će se isplata produljiti za još tjedan dana, a lokacija premjestiti u Računovodstvo Grada Dugog Sela, J. Zorića 1, potkrovlje - soba broj 1. Isplate će se obavljati radnim danom od 9 do 14 sati.

– S obzirom na to da je ove godine veći krug umirovljenika koji su podobni za ovaj bonus, tako očekujemo i dvostruko veći broj građana u redovima. No svi će dobiti svoje bonove, bez brige – poručuje svima Kokot Bambić.

Za isplatu božićnice potrebno je priložiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine.
Grad obavještava i korisnike zajamčene minimalne naknade prema Zakonu o socijalnoj skrbi s prebivalištem na području Grada Dugog Sela da ostvaruju pravo na pomoć u iznosu od 250 kuna.

Magdalena Perković Upoznajte Magdalenu Perković koja je izdala singl “Odavno” Novo lice glazbene scene dolazi iz Dugog Sela Dugo Selo Dugo Selo obilježilo 21 godinu postojanja Za Dan grada nagrade zaslužnim građanima