Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Osigurano 921.000 kuna iz proračuna

Zaprešićki umirovljenici imaju pravo na 150 kuna božićnice

Zaprešićki umirovljenici
Foto: Grad Zaprešić
Božićnica se može podići u poslovnici Fine do 21. 12. uz osobnu i odrezak mirovine

Danas počinje isplata jednokratne potpore, popularne božićnice svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Zaprešića prijavljenima u gradsku evidenciju umirovljenika. Vrijedi napomenuti da Grad Zaprešić sredstva kojima nastoji uljepšati božićne blagdane svojim umirovljenicima izdvaja kontinuirano od 2006. godine, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojen je rebalans proračuna u sklopu kojeg je za ovu godinu iznos jednokratne potpore uvećan s dosadašnjih 100 na 150 kuna.

Umirovljenici Krenula isplata božićnica umirovljenicima s prebivalištem u Dugom Selu Ove godine darivamo još veći broj građana

Svoju božićnicu umirovljenici mogu podići u zaprešićkoj poslovnici Fine do 22. prosinca, pri čemu je obavezno predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak ili rješenje o mirovini. Ako božićnicu umjesto umirovljenika preuzima druga osoba, ona je dužna uz navedene dokumente predočiti i vlastitu osobnu iskaznicu. Zaprešićki umirovljenici koji primaju samo inozemnu mirovinu svoju božićnicu mogu podići na blagajni gradske uprave Grada Zaprešića u razdoblju od 17. do 21. prosinca, također uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine. Prima li umirovljenik i tuzemnu i inozemnu mirovinu, onda ostvaruje pravo na jednokratnu isplatu božićnice samo po osnovi tuzemne mirovine.

U Gradu ističu kako se svi umirovljenici trebaju pridržavati rokova kako bi ostvarili pravo na isplatu.

Također, s obzirom na to da je u gradskoj evidenciji prijavljeno 6194 umirovljenika kao i zbog činjenice da se iznos božićnice povećao, u Gradu su osigurali 921.000 kuna za njihovu isplatu, odnosno oko 300.000 kuna više od prvotno planiranog.

sjednica gradskog vijeća Povećavaju se božićnice i vraća 24-satno dežurstvo ljekarne 'ja sam mali poduzetnik' Predstavljena prva slikovnica o poduzetništvu