Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županija dogovarala nove mjere za poljoprivrednike s pet banaka

Bajs: Imamo najnižu kamatu na kredite za proljetnu sjetvu od 1,2%

Tijekom 15 godina provođenja mjera za poljoprivrednike odobren je 4681 kredit
1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
u ovih 15 godina dobili više od 200 milijuna kuna kredita za naše poljoprivrednike, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs

Predstavnici čak pet poslovnih banaka susreli su se s bjelovarsko-bilogorskim županom, Damirom Bajsom, kako bi raspravili o provođenju ovogodišnje županijske mjere kreditiranja proljetne sjetve. Tako je s Privrednom bankom Zagreb, Erste & Steiermärkische bankom, Zagrebačkom bankom, Podravskom bankom te Hrvatskom poštanskom bankom dogovoreno da će od ove godine kreditna linija za kreditiranje proljetne sjetve biti još povoljnija za lokalne poljoprivrednike, jer su pojedine poslovne banke smanjile svoju kamatnu stopu na 4%. Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija ima 17 potpornih mjera u poljoprivredi.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

med Održano deveto Županijsko ocjenjivanje meda Oko 380 bilogorskih pčelara proizvede 160 tona meda na godinu

– Bjelovarsko-bilogorska županija kao najpoljoprivrednija županija Hrvatske, već 15 godina ima kreditne linije vezane uz naše poljoprivrednike i proljetnu sjetvu – istaknuo je župan Damir Bajs i dodao:

– Potpisom ovog ugovora kreće odobravanje kredita. Što se uspješnosti kredita tiče, mogu naglasiti da smo u ovih 15 godina dobili više od 200 milijuna kuna kredita za naše poljoprivrednike i 4681 zahtjev. Jednaku uspješnost očekujemo i ove godine. Proširuje se mogućnost korištenja kredita, a banke su smanjile kreditne stope pa uz županijsku subvenciju od 2,8%, kreditna linija je na 1,2% na godišnjoj razini. To je najniža kamata koja se ovoga trenutka može dobiti u Hrvatskoj – kazao je župan te pozvao poljoprivrednike s područja županije da se jave na kreditnu liniju. 

Obnova bolnice Uskoro natječaj za najveću investiciju na području grada Bjelovara Počinje obnova koja će promijeniti vanjski izgled bolnice