Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Uskoro natječaj za najveću investiciju na području grada Bjelovara

Počinje obnova koja će promijeniti vanjski izgled bolnice

Obnova bolnice
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija kao osnivač brine se o još nekim ustanovama i priprema niz značajnih projekata, a njihova vrijednost u gradu Bjelovaru veća je od 250 milijuna kuna. Neki od njih su: Dom za starije osobe, gradnja Glazbene škole...

Uskoro kreće raspisivanje natječaja za trenutačno najveću investiciju na području grada Bjelovara, a riječ je o projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna kojim će se energetski obnoviti zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije.

Župan Damir Bajs naglasio je da je dionica Nova Rača-Slovinska Kovačica najduža asfaltirana cesta u županiji u zadnjih deset godina Županijska uprava za ceste peta u RH po ostvarenim sredstvima za prometnice Smanjili su dugove, a samo lani obnovljeno je 25 km cesta

Novac već osiguran

Za projekt je zatvorena financijska konstrukcija i osigurana su sredstva, a uskoro će se raspisati i natječaj za izvođača radova, jer završene su sve pripreme vezane uz raspisivanje javne nabave. Naime, financiranje energetske obnove bolnice i Stomatologije osigurano je potpisivanjem ugovora o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 5 milijuna kuna temeljem europskih sredstava, 2,6 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe projekata EU na regionalnoj i lokalnoj razini, a preostalih 700.000 kuna osigurava Opća bolnica Bjelovar i osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.

stigao RTG uređaj vrijedan 1,36 milijuna kuna Novi mamograf pomoći će u ranom otkrivanju raka

Obnova navedenih zgrada podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu koja između ostalog donosi izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice/fasade i izmjenu krovišta. Tako se slobodno može reći kako su pred Općom bolnicom Bjelovar velike građevinske investicije koje ne samo da će promijeniti vizuru bolnice, već će osigurati novi standard i uvjete liječenja prilagođene vremenu u kojemu živimo.

– Obnovom će se postići bolji i ugodniji uvjeti rada za zaposlenike i kvalitetnije zdravstvene usluge za pacijente. Sretan sam da mogu najaviti objavu tendera za građevinsko-obrtničke radove u veljači jer projekt nije upitan i sredstva su osigurana. Za to moram zahvaliti našem županu Damiru Bajsu i njegovim suradnicima na trudu i podršci u prijavi i realizaciji naših projekata, a pogotovo ovog projekta – istaknuo je Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

Završetak projekta donijet će veliku energetsku uštedu, ali i ugodan boravak bolničkog osoblja i pacijenata, tvrde iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Radovi na proširenju lokalnih cesta od Gudovca do Farkaševca kako bi se mogla otvoriti dionica brze ceste do Zagreba Stvoreni preduvjeti za gradnju brze ceste prema Bjelovaru Bajs: Brza cesta je neophodna ako želimo biti u top 10 županija

Značajna dobrobit

– Ne moramo govoriti koliko je dobrobit obnove značajna. Važno je naglasiti da je Županija kao osnivač bolnice nositelj i počinje najveću investiciju u gradu Bjelovaru. Mi kao osnivači brinemo se o još nekim ustanovama i pripremamo još značajnih projekata, u gradu Bjelovaru to je vrijednost veća od 250 milijuna kuna. Tu je obnova Doma za starije osobe, Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi i gradnja Glazbene škole – rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan. 

Spona Bjelovar Počeo projekt lakšeg uključivanja u društvo osoba s invaliditetom te nacionalnih manjina Uz “Sponu” 80 nezaposlenih osoba lakše će do radnog mjesta Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs odmah je oštro osudio izjavu vijećnika, a pridružili su mu se i ostali članovi koalicije Primitivan istup HDZ-ova vijećnika šokirao sve tijekom Županijske skupštine I HDZ se odmah ispričao zbog skandalozne izjave svoga vijećnika